keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Lisa Jewell: Yöhön kadonnut

 

Kirjan julkaisija on WSOY ja se on juuri ilmestynyt. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. 
*
Älykkäästi punottu tarina tyttären katoamisesta ja äidinrakkaudesta, joka ei sammu koskaan. 

Mitä tekisit, jos eräänä iltana perheenjäsenesi ei palaisikaan kotiin?

19-vuotias Tallulah on lähdössä treffeille. Äiti katsoo, kun tytär katoaa kauniiseen kesäiltaan, joka muuttuu yöksi, sitten aamuksi. Äiti odottaa, mutta Tallulah ei palaa kotiin. Viimeiseksi hänet on nähty suuntaamassa bileisiin taloon, joka sijaitsee tiheäpuustoisen metsän laidalla. Äiti etsii, mutta Tallulahista ei löydy jälkeäkään. 

Vuotta myöhemmin dekkarikirjailija Sophie on kävelyllä samaisessa metsässä, kun hän huomaa aitaan kiinnitetyn pahvinpalan, jossa lukee KAIVA TÄSTÄ… 

Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 29 kielelle ja myyty yhteensä yli kymmenen miljoonaa kappaletta. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa. 
*
Tämä on hyvä kirja. Periaatteessa yrittää arvata, mitä on tapahtunut, mutta pieleen meni. Jännitystä riittää loppuun asti. Kirjassa seurataan Tallulahin elämää ja sitä, mitä tapahtuu ennen katoamista. Toisaalta Sophien elämää, kun hän päättää tutkia katoamista. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.