lauantai 19. marraskuuta 2022

Ragnar Jónasson: Lumisokea

 

Kirjan julkaisija on Tammi, se on juuri ilmestynyt, 16.11.2022. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee Simo Häkli. Tämä on ensimmäinen osa Islantiin sijoittuvassa Ari Thor sarjassa. Aikaisemmat Jonassonin kirjat ja muut islantiin sijoittuvat kirjat löytyvät tästä linkistä.

*
Islantilaistähden läpimurtosarja alkaa!

Lumisokea on nerokas suljetun tilan mysteeri, jossa lukittujen ovien tilalla on lumen vangiksi jäänyt kylä. Ari Thor etsii murhaajaa kylässä, jossa kaikki tuntevat toisensa, mutta kukaan ei luota kehenkään.

Murhapaikka: Kalastajakylä Islannin pohjoisvuonoilla, kaukana kaikkialta.

Poliisi: Ari Thor, teologian opinnot hylännyt nuori poliisi ensimmäisessä työpaikassaan, kaukana Reykjavíkista ja tyttöystävästään.

Rikos: Nuori nainen löytyy pahoinpideltynä lumesta. Kuuluisa kirjailija kuolee, mutta oliko se onnettomuus?

Sarja: Lumisokea aloittaa Ari Thor -sarjan, joka teki Ragnar Jónassonista tähden.

"Hyytävä trilleri" The Washington Post

”Yhdistää terävästi vanhanajan dekkarin taitavan juonen ja modernin asetelman ja tunnelman.” Sunday Express

“Jónassonilla on kyky kuvata karun tapahtumapaikan kauhistuttavaa kauneutta, kun piiskaavat lumimyrskyt hautaavat kylän syvään valkeuteen.” The New York Times

Ragnar Jónasson on islantilainen rikoskirjailija ja juristi. Hänen kirjojaan on käännetty 33 kielelle ja myyty kaksi ja puoli miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Jónasson on kääntänyt Agatha Christietä islanniksi ja perustanut Reykjavík Noir -kirjallisuusfestivaalin. Hän asuu Reykjavíkissa vaimonsa ja tyttäriensä kanssa. Ari Thor -dekkareista on tekeillä myös tv-sarja.
*
Arilla on vielä poliisin opinnot kesken, kun hän saa hyvän työtarjouksen pohjoisesta. Kotiin jää tyttöystävä, jolle lääkäriopinnot ovat tärkeämmät. Pienessä kaupungissa kaikki tuntevat toisensa ja kaikki nivoutuvat teatterinäytöksen ympärille, joiden käsikirjoittaja kuolee yllättäen.

Ari on yksinäinen pohjoisessa ja päättää ottaaa pianotunteja mukavan oloiselta nuorelta naiselta. Joulu tulee ja menee ja työt vain jatkuvat, kunnes nainen löydetään kuolemankielissä lumihangesta. Lunta tulee koko ajan lisää ja kaupunki tuntuu hautautuvan siihen...

Hieno sarjan avaus, aion lukea tätä sarjaa jatkossakin. Suosittelen tutustumaan! Seuraava osa ilmestyy ensi vuonna. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.