maanantai 1. heinäkuuta 2024

Ingrid Elfberg: Hirviö


Tämä kirja on julkaistu keväällä 2023 ja sen kustantaja on BookBeat. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee Leena Pöysti. Tämä on kolmas osa ruotsalaista sarjaa
*
Poliisina työskentelevä Erika jää sairauslomalle ja matkustaa Boss-koiransa kanssa takaisin kotiseudulleen. Hän ei ole paljastanut kellekään, että joutui oman miehensä raiskaamaksi ja on nyt raskaana. Pian Erika päätyy mukaan paikalliseen rikostutkintaan. Aluksi tapaus vaikuttaa makaaberilta itsemurhalta historiallisella mestauspaikalla Östersundissa. Sitten joku menettää henkensä Göteborgin muinaisella uhripaikalla, ja juttujen välillä todetaan linkki. Jälkimmäinen uhri oli saanut videon, jossa ensimmäistä uhria kidutetaan. Mitä yhteistä uhreilla oli? Joutuuko uhriksi vielä joku muukin? Poliisin pääepäillyksi nousee nopeasti Erikan veli, ja Erika ryhtyy pakkomielteisesti kaivamaan totuutta esiin.
"Hirviö" on psykologinen trilleri kiusaamisesta, petollisuudesta, kiihkeydestä ja siitä, millainen ihmisestä voi tulla, ellei hän koskaan koe tulleensa nähdyksi."
*
Erika on raskaana ja aikaisemmat vaikeat asiat johdattavat hänet sairauslomalle. Hän päättää mennä veljensä mökkiin lepäämään. Samalta luokalta olevia kuolee oudoissa olosuhteissa ja polisit epäilevät, että ne eivät ole itsemurhia. Pian myös Erika on mukana sopassa. 

Kiva kirja ja kiva sarja. Myös seuraava osa on juuri ilmestynyt. Se on nimeltään Pikku Nukke. Suosittelen dekkareiden ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.