perjantai 26. heinäkuuta 2024

Kristina Ohlsson: Varjopaikka

 


Tämä kirja on julkaistu 25.7.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 15,5 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Kirjailijan muut kirjat tästä linkistä. Tämä on kolmas osa pieneen ruotsalaiseen kylään sijoittuvassa sarjassa. 
*
”Huikean jännittävä tarina.” – Aftonbladet
Strindberg-sarjan kolmannessa dekkarissa vanhat synnit kietoutuvat uusiin rikoksiin leppeissä merimaisemissa.
Kesä on kukkeimmillaan Hovenäsetissä: linnut laulavat, meri välkkyy ja August Strindbergillä on leivontakilpailu järjestettävänään. Idylli kuitenkin murtuu, kun kylä kietoutuu outoon sumuun ja rannan uimahyppytornista löytyy ruumis. Kuka vainaja on, miksi hän kuoli ja miten hän päätyi Hovenäsetiin? Tapauksen jäljet johtavat kesään 1989 ja paikallisen naisen paloittelumurhaan.
Kristina Ohlsson (s. 1979) on Pohjoismaiden suosituimpia jännityskirjailijoita. Strindberg-sarjan aiemmat osat Myrskynvartija (2022) ja Jäänmurtaja (2023) ovat löytäneet innokkaan yleisön myös Suomesta. Sarja sijoittuu Ruotsin länsirannikolle Hovenäsetin kylään, joka on yksi Ohlssonin lempipaikoista.
*
”Ohlssonin loistava ja jännittävä Varjopaikka hurmaa.” – Adresseavisen
”Ohlsson maalaa maisemansa taidokkaasti.” – BTJ
”Jännittävä ja mutkikas juoni, jonka parissa viisisataa sivua kiitää ohi.” – Göteborgs-Posten
*
Kiva sijaiti pienessä kylässä pelastaa tämän kirjan. Muuten olisi kyllä voinut tiivistää, kun turhan pitkäksi venytetty tämä kirja. Kyläss tuntuu sattuvan ja taasen kuollut ihminen löytyy uimarannalta. Pian kuolema osoittautuu surmaksi. Syyllistä etsii koko kylä. Päähenkilöt ovat kivoja kyllä. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.