perjantai 19. heinäkuuta 2024

Outi Pakkanen: Kiinalainen aamutakki

 

Naistenviikko.
Tämä kirja on julkasitu vuonna 1985 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on reilut 7 tuntia. Pakkasen kirjat löydät tästä linkistä. 
*
Nostalginen hyvän mielen dekkari.
Kirjakerho Kirjanmerkin henkilökunta vetäytyy seminaariin Aulangolle, mutta kaikki tuntuu menevän alusta asti pieleen. Tunnelma kiristyy jo ensimmäisenä päivänä, mutta seuraavana aamuna seminaarilaiset joutuvat kauhun valtaan: toimittaja Anita Soiro löydetään murhattuna. Komisario Antti Viitala saa selvitettäväkseen varsinaisen ihmissuhteiden vyyhdin. Kirjassa esiintyy ensimmäistä kertaa myös graafikko Anna Laine, josta tuli Pakkasen myöhempien romaanien keskushahmo.
Kiinalainen aamutakki on osuvaa ajankuvaa mutta samalla ajaton dekkari kiitos Outi Pakkasen kepeän eloisan ja ilkikurisen tunteikkaan tyylin, jossa kiinnostavinta ei aina ole murha vaan siihen liittyvät ihmiset.
*
Tässäs kirjassa esitellään Anna Laine, jolla on kotonaan kissoja. Hän on mukana kirjakerhon seminaarissa, jossa pian kuolee nainen. Edellisistä kirjoista tuttu Antti Viitala tutkii tapausta. Mukavan leppeä kirja, mutta vähän jäi lukukokemus vaisuksi. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.