Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2020 ja sen kustantaja on Gummerus. Tämä on toinen kerta, kun luen tämän kirjan. Alkuperäinen postaus tästä linkistä. Greben, kirjat tästä linkistä.
*
Ruotsin paras rikosromaani 2019. Pohjoismaiden paras rikosromaani 2020.
Helmikuisena yönä vuonna 1944 nainen ristiinnaulitaan lattiaan Tukholmassa. 1970-luvulla poliisi saa ilmoituksen kuolleesta naisesta tukholmalaisessa lähiössä. Murhan yksityiskohdat ovat samat kuin kolmekymmentä vuotta aiemmin, mutta tapaukset jäävät ratkaisematta. Kymmenen vuotta myöhemmin löytyy jälleen uusi uhri.
Tutkinnalla on kohtalokkaita seurauksia tapauksen parissa työskenteleville poliiseille: konstaapeli Britt-Marielle 1970-luvulla, profiloija Hannelle 1980-luvulla ja ratkaisematta jääneitä murhia vuonna 2019 tutkivalle rikosylikonstaapeli Malinille.
Vaikuttava ja vahvaääninen Varjokuvat kuvaa viiltävällä tarkkuudella poliisityön lähihistoriaa ja naispoliisien asemaa aina toisesta maailmansodasta nykypäivään.
"Camilla Grebe nousee taidokkaasta jännityskirjailijasta yhdeksi genren suurimmista tähdistä." - DAST Magazine
"Paljon enemmän kuin hyvä rikosromaani; se on matka ajassa ja naisten historiassa, ja vilaukset eri sukupolvien naispoliisien elämästä ovat sekä valaisevia että piinaavia." - Göteborgs-Posten
"Camilla Grebe on kirjoittanut parhaan rikosromaaninsa tähän mennessä ja ehdottomasti laajentaa genren rajoja niin kielellisesti kuin sisällöllisesti." - Skånska Dagbladet
*
Kiva seurata poliisin toimintaa eri vuosikymmenillä. Päähenkilöt vaihtuvat, mutta teema on sama. Naisen asema poliisissa ei ole ollut aikoinaan helppo. Arkistointi on heillä parasta toimintaa johtajien mukaan.
Tämä on heikoin kirja tässä sarjassa, mutta ihan hyvä kuitenkin. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan edelleen tälle kirjalle 4 tähteä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.