torstai 25. heinäkuuta 2024

Peter James: Kuolema sanelee ehdot

 



Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 11,5 tuntia. Tämä kirja on osa brittilästä dekkarisarjaa. Jamesin kirja tästä linkistä
*
Vanhempien pahin painajainen
Roy Gracen uran vaikein rikostapaus.
Brightonin Amex-stadion on ääriään myöten täynnä. Alkamassa on kaikkien aikojen jalkapallo-ottelu. Stadionin turvallisuuspäällikön mieliala olisi paljon juhlavampi ilman vähän ennen ottelua tullutta pommiuhkausta. Uhkaajan mukaan suuri määrä ihmisiä kuolee, jollei hänelle makseta hänen vaatimaansa summaa.
Hetki sen jälkeen, kun Kipp Brown ja hänen teini-ikäinen poikansa Mungo saapuvat stadionille, Mungo katoaa. Vähän sen jälkeen Kipp saa tekstiviestillä lunnasvaatimuksen ja varoituksen olla kääntymättä poliisin puoleen, jos vanhemmat haluavat nähdä vielä poikansa.
Ovatko tapaukset yhteydessä toisiinsa, vai onko lunnasvaatimuksissa kyse vain painajaismaisesta yhteensattumasta? Alkaa suurimittainen huippusalainen ihmisjahti, kun poliisivoimat etsivät kuumeisesti poikaa ja tämän kidnappaajia.
Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema sanelee ehdot on vangitsevan sarjan 14., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.
Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,
*
Jalkapallo-ottelussa on pommi. Roy vaarantaa kaiken pelstaakseen yleisön. Pian nuori poika kaapataan ja lunnaita vaaditaan. Toisaalta Roy totuutteleen arkeen 10-vuotiaan poikansa kanssa. Sandy on kuollut ja Bruno jäin hänelle hoidettavaksi. Poliisella on myös muuta hommaa ja tilanteita on monia.

Tämä on tosi hyvä sarja ja hyvin kestää toisen lukukerran. Myös tämä kirja on tosi hyvä ja suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.