lauantai 20. heinäkuuta 2024

Christian Rönnbacka: Julma

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2013 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 10 tuntia. Tämä kirja on minulle ensimmäinen tuttavuus kirjailijan parissa. Se on toinen osa Hautalehto-sarjaa. Aion tutustua kirjailijan muihinkin teoksiin jatkossa. 
*
Menneisyydellä on pahuuden kasvot
Julma on Christian Rönnbackan huippusuositun Hautalehto-dekkarisarjan toinen osa, jossa paine estää uusien uhrien joutumista rikollisen kohteeksi kasvaa hermoja raastavaksi.
Pyykkituvasta katoaa pienen tytön alushousut. Pian ensimmäinen tyttö kaapataan. Asialla on ammattilainen, joka ei jätä jälkiä, ei tapahtumapaikalle eikä uhreihin, jotka hän palauttaa saatuaan haluamansa. Peloista pahin tunkeutuu perheiden arkeen. Tyttöjen kaappaukset kylvävät kauhua ja päätyvät valtakunnanuutisiin. Poliisia painostetaan ministeritasoa myöten.
Porvoolainen ylikonstaapeli Antti Hautalehto toipuu vielä edellisestä rankasta tehtävästään kansainvälisen huumeliigan kätyrinä. Hän saa kuulla, että palkkamurhaajat ovat hänen perässään. Rikollisliigan pomo ei ole antanut anteeksi petturuutta ja miestensä kohtaloa. Antin ensimmäinen tapaus tutkinnanjohtajana ei ole helppo. Nykyisyys ei anna armoa. Menneisyys on julma.
*
Tyttöjä kaapataan, mutta heidän palautetaan. Antti tutustuu todistajaan ja rakkaus alkaa roihuta, kuten myös myöhemmin hänen talonsakin. Tiukkoja tilanteita riittää. Hyvä kirja ja laitan sarjan lukulistalleni. Kiva kuunnella. Suosittelen muitakin tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.