torstai 11. heinäkuuta 2024

Mari Jungstedt: Saaren varjoissa

 


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2008 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuutelin Celiassa ja sen pituus on noin 10,5 tuntia. Tämä on kolmas osa suositussa Gotlantiin sijoittuvassa ruotsalaisessa sarjassa. Jungstedtin blogatut kirjat tästä linkistä
*
Karmiva rituaalimurha rikkoo helteisen lomasaaren rauhan. Voiko Gotlannin kesäidylli olla tämän jälkeen enää entisensä?
Kesähelteet ovat vallanneet Gotlannin varhain. Kaksitoistavuotias Agnes ja pikkusisko Sofie ovat saaneet luvan käydä aamu-uinnilla. Matkalla rannalle he päättävät poiketa katsomaan hevosia. Mutta lempihevonen Pontus on kateissa, ja lapset kiipeävät huolestuneina hakaan. Näky ei rauhoita heitä lainkaan: Pontuksella ei ole enää päätä.
Karmiva löytö saa komisario Anders Knutasin ymmälleen. Kuka haluaisi satuttaa viatonta ponia? Samaan aikaan löydetään murhattuna nuori hollantilainen opiskelija, joka on osallistunut arkeologisiin kaivauksiin vanhassa viikinkisatamassa. Jäljet naisen ruumiissa viittaavat kammottaviin rituaaleihin. Kun rakennuslautakunnan puheenjohtajan luo ilmestyy seivästetty hevosen pää, Knutas on varma, että joku tai jotkut ovat menneet uskonnonharjoittamisessaan liian pitkälle.
Tv-toimittaja Johan Berg on muuttanut Gotlantiin Emma Winarvenin perässä ja tekee juttua lasten paljastamasta hevosrikoksesta. Vaikka Johanin ja Emman suhde on läheisempi kuin koskaan, ei Emma niin vain luovu itsenäisyydestään. Ja se jos mikä kiusaa Johania.
Kesän kylmyydessä ja Meren hiljaisuudessa -dekkareiden aloittama menestyssarja jatkuu: ”Jungstedtin kirjoihin voi jäädä koukkuun kuin tv-sarjoihin.” - Kymen Sanomat
*
Tämä on hyvä sarja ja päähekilöiden suhteita on kiva seurata. Olen lukenut nämä painettuna aiemmin ja nyt kuuntelen äänikirjoina. Hyvin toimii toinenkin lukukerta. 

Knutas tutkiin historiallisten löytöjen etsijöitä, kun nuori nainen katoaa. Hevosiin kohdistuneet rikokset lisäävät panoksia ja polisella on pian paljon selvitettävää. Emma synnyttää Johanin vauvan ja pari etsii toisiaan ja suhde tasapainottelee heidän välillä. Knutas joutuu siirtämään kesälomaansa ja siitä vaimo ei ole mielissään. 

Hyvä kirja ja suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.