keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Saila-Mari Kohtala: Kannuksen kadonneet


Tämä kirja on ilmestynyt 29.4.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja sen lukee Anni Tani. Tämä kirja aloitta Keski-Pohjanmaalle sijoittuvan dekkarisarjan. Kohtala on aiemmin toiminut mm. toimittajana. 
*
Houkuttavan hauskan jännärisarjan keski-ikäinen päähenkilö Liza on kompleksinen ja moderni neiti etsivä Keski-Pohjanmaalla.

Viestintätöissään kyynistynyt, kovaa kyytiä erakoituva Liza viettää aikaansa Tinderissä ja Murha.infossa etelähelsinkiläisellä kotisohvallaan. Sitten Liza saa työkeikan synnyinpitäjästään Kannuksesta ja törmää samalla uutisiin paikkakunnalla kadonneista miehistä. 

Liza alkaa yllätyksekseen tutkia katoamisia kannuslaisen ex-vankilakundi Nilsin, toisen amatöörisalapoliisin, kanssa.

Kepeä alku muuttaa pian suuntaa, ja myös Lizan perhesalaisuudet uhkaavat suistaa hänet raiteiltaan. Kyyneliltä, nololta seksiltä ja uhkaavilta käänteiltä ei voi välttyä.
*
Miehiä on kadonnut oudosti Kannuksessa ja Liza matkustaa Helsingistä Kannukseen tutkimaan tapauksia. Nilsin kanssa tunteet lähenee ja myöhemmin tämäkin katoaa. Seikkailu on valmis.

Hyvä avaus tämä ja minulle paikat ovat tuttuja. Aion seurata tätä sarjaa jatkossakin. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.