lauantai 18. toukokuuta 2024

Peter James: Kuolema ei käy kauppaa Tämä kirja on julkaistu vuonna 2012 ja sen kustantaja on Minerva. Tämä on pitkä äänikirjanakin, kun Celiassa se oli liki 20 tuntia. Tämä on 5. osa Roy Grace -sarjaa.

*
Suosikkipoliisi Roy Grace elinkauppiaiden jäljillä. Huippusuositun dekkarisarjan viides osa

Sussexin edustalla työskentelevä ruoppausaluksen miehistö nostaa merestä teini-ikäisen pojan ruumiin, jolta on poistettu sisäelimet. Pian samanlaisia ruumiita löytyy vielä kaksi lisää.

15-vuotias brightonilainen Caitlin Beckett kärsii tappavasta sairaudesta. Vain maksansiirtoleikkaus voi pelastaa hänet, mutta aika on käymässä vähiin. Elinsiirtojonot ovat pitkiä, eikä Caitlinille sopivaa luovuttajaa tahdo löytyä. Kun terveydenhoitojärjestelmä uhkaa pettää Caitlinin, hänen äitinsä kääntyy paniikissaan internetistä löytämänsä yksityisen elinten välittäjän puoleen. Pimeiltä markkinoilta Caitlinille luvataankin löytyvän nopeasti uusi maksa - kovaan hintaan.

Ryhtyessään tutkimaan merestä nostettujen ruumiiden kohtaloa rikosylikomisario Roy Grace joutuu Itä-Euroopasta käytävän lapsikaupan jäljille. Pian Grace joutuu tutkimusryhmineen kiivaaseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen romanialaisen katulapsen hengen. Samaan aikaan epätoivoinen äiti tekee mitä tahansa pelastaakseen tyttärensä.

Peter James (s. 1948) on yksi Iso-Britannian suosituimmista dekkaristeista. Jamesin teokset viihtyvät lähes tauotta Britannian bestseller-listojen kärjessä ja huippusuositun Roy Grace -sarjan kirjoja on myyty jo yli 15 miljoonaa kappaletta. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt: Kuoleman kanssa ei kujeilla, Kuolema katsoo kohti, Kuolema ei riitä ja Kuolema peittää jäljet.
*
Tämä on tosi hyvä kirja. Siinä seurataan Roytä joka tutkii merestä löytyneitä ruumiita, joilta puutuuvat sisäelimet. Samalla seurataan tyttöä, joka sairastaa tappavaa maksasairautta. Lisäksi seurataan Romanian katulapsia. Hyvät tarinat kaikki ja lopussa ne yhdistyvät. Oikein hieno toteutus. Tykkään kovasti tästä sarjasta, kun ei ole mitenkään väkivaltainen tai raaka. Myös tämä kirja on mitä mainioin esimerkki siittä. Suosittelen tutustumaan kaikkia. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.