torstai 9. toukokuuta 2024

Johanna Tuomola: Oikeuden varjo. Vol. 2

 

Tämä kirja on alunperin julkaistu äänikirjana Storytelissä vuonna 2020 ja muualla ja painettuna myöhemmin. Äänikirjan pituus on noin 12 tuntia ja sen lukee Antti Pääkkönen. Tämä kirja on osa Noora Nurkka -sarjaa. Tämä on toinen kerta kun luen kirjan. Ensimmäinen postaus löytyy tästä linkistä. 
*
Menestynyt ortopedi Sami Heikura palaa Suomeen seitsemän New York -vuoden jälkeen ja asettuu Lohjan pikkukaupunkiin lähelle teini-ikäisiä lapsiaan. Takaperoinen uraratkaisu ottaa koville, mutta Sami kokee, että käsillä on viimeinen hetki luoda läheinen suhde lapsiin. Taavi toivottaa isänsä tervetulleeksi, mutta Inkan käytös on kylmää. Lasten äiti ei myöskään katso ex-miehen paluuta hyvillään. Sami on useammin kuin kerran suunnata takaisin New Yorkiin, mutta päättää sinnitellä. Hän yrittää keskittyä uuteen toimeensa Lohjan sairaalassa. Heti ensimmäinen potilas vetää Samin rikollisvyyhteen, jonka lonkerot ulottuvat laajalle. Johanna Tuomolan aiemmista kirjoista tutut poliisit Noora Nurkka ja Abdi Kahir ottavat tutkinnassa vetovastuun. Erillisten tapausten yhteen solmiminen näyttää ensin mahdottomalta, mutta vähitellen kuvio alkaa selkiintyä. Loppuratkaisu kuitenkin yllättää kaikki, erityisesti Samin, joka huomaa joutuneensa kuolemanvaaraan.
*
Kirjassa seurataan Nooraa, joka elää lapsiperheen arkea sekä Sami Heikuraa, jolla on haasteita teini-ikäisten lastensa kanssa. Tähän oikeuden varjoon on lisäksi Storytelissä jo kaksi uutta osaa. Suosittelen näihiin tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 


2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.