tiistai 21. toukokuuta 2024

Emelie Schepp: Jaakko kulta. Vol. 2


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2020 ja sen kustantaja on HarperCollins. Äänikirjan kuuntelin Celiassa. Tämä on 5. osa ruotsalaista sarjaa. Tästä sarjasta on vielä yksi kirja, mutta uusia odottelen innolla! Tämä on toinen kerta kun luen sarjaan ja tämän kirjan alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä
*
Sateisena kevätpäivänä Norrköpingissä löydetään julmasti murhattu nainen. Uhri on jo toinen lyhyen ajan kuluessa.

Tosiseikat täsmäävät: uhrien jalat on ommeltu yhteen ja heidät on löydetty kaupungin läpi virtaavasta joesta. Kuka haluaa saada heidät näyttämään merenneidoilta ja miksi?

Saatuaan ilmoituksen kolmannesta kadonneesta poliisi pitää selvänä, että tekijän täytyy olla sama.

Esitutkintaa johtava syyttäjä Jana Berzelius löytää pian yhtymäkohtia Simon Norellin tapaukseen. Nuorukainen surmasi perheensä ja on sen jälkeen ollut Vadstenan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Simon kieltäytyy kuitenkin puhumasta.

Jonkun on voitettava hänen luottamuksensa ennen kuin tilanne karkaa käsistä, ja ainoa, joka pystyy siihen, on Danilo Pena, Janan elämää jo pitkään varjostanut uhka.

Jaakko kulta on syyttäjä Jana Berzeliuksesta kertovan sarjan viides osa; identiteettiä, sisaruutta ja sovitusta kuvaava rikosromaani.
*
Merenneidoiksi ommeltuja naisia löytyy joesta ja pian uudet naiset ovat vaarassa. Myös tappaja iskee myöhemmin hyvin lähelle. Janalla on omat murheensa Danilosta, joka on tuomittu psykiatriseen laitokseen. Myös suhde Perin kanssa on tapetilla. 

Tämä on tosi hyvä sarja ja tämäkin kirja mitä mainioin. Tykkään kyllä kovasti. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. Suosittelen!

 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.