sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Maria Adolfsson: Välttämätön paha

 

Tämä kirja ilmestyy 6.5.24 ja sen kustantaja on Tammi. Kiitokset heille arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tämä kirja on 6. osa Doggerland-sarjaa
*
Katoamismysteeri Doggerlandin tuulisilla rannoilla.

Komisario Karen Eiken Friis etsii kadonnutta taiteilijaa, jolla riittää vaimoja ja salaisuuksia. Suosittu Doggerland-sarja ei petä tälläkään kertaa!

Jouluvalmistelut ovat käynnissä, ja Karen Eiken Friis elelee rauhassa miehensä ja kaksivuotiaan tyttärensä kanssa. Hermoja kiristävät vain esimiehen ikävät vihjailut asioista, jotka Karen on haudannut syvälle. Kun erikoinen taiteilija Raymond Osse poistuu kotoaan raivon vallassa ja katoaa, saa Karen tehtäväkseen puhuttaa läheisiä ja selvittää, katosiko Osse omasta tahdostaan. Jäljet johtavat autiolle rannalle, ja itsemurha alkaa näyttää todennäköiseltä – mutta perhe ei suostu uskomaan sitä. Tapausta pengottuaan Karen alkaa kallistua samalle kannalle, mutta murhaajaa jahdatessaan hän joutuu yllättäen saaliin asemaan.

”Adolfssonista on tulossa yksi suurimmista dekkarikuningattarista.” Kapprakt

Maria Adolfsson (s. 1958) on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Hänen huippusuosittu Doggerland-sarjansa sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian ja Ison-Britannian välimaille. Sarjan lumous perustuu paitsi Doggerlandin ainutlaatuiseen miljööhön myös sen äkkiväärään päähenkilöön, komisario Karen Eiken Hornbyyn. Sarjaa on myyty yksin Ruotsissa yli 330 000 kappaletta.
*
Mies on kadonnut ja testamentin saajia on runsaasti ja heitä epäilläänkin. Karenilla on haasteita myös yksityiselämässä. Tämä on ihan kiva sarja, ja sijainti kuvitteelliella Doggerlandin saarella on mielenkiintoinen. Tietysti enemmän saa irti, jos lukee järjestyksessä, mutta myös tämän kirjan voi lukea yksittäinkin. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.