keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Camilla Grebe: Lemmikki

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2018 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Karolina Kudjoi. Tämä on toinen osa ruotsalaista sarjaa
*
Murha ei vanhene! Pohjoismaiden parhaalle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon voittaja vuonna 2017

Brutaali murha ja muutama kylmä talviviikko pienessä Ormbergin kylässä Sörmlandissa yhdistää kolme ihmistä. Poliisi Malinin, joka on suunnitellut uransa ja elämänsä etukäteen valmiiksi. Profiloija Hannen, jonka vaivana ja huolena on alati paheneva muistisairaus. Nuoren Jaken, joka on valmis varjelemaan omaa salaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä.

Murhan selvittäminen on hengenvaarallista heistä itse kullekin, ja se myös muuttaa heidän elämänsä perusteellisesti. Totuus on hinnaltaan kallis, mutta joskus vain pahin pelko johtaa todelliseen rohkeuteen.

Ruotsin dekkariakatemia valitsi Lemmikin vuoden parhaaksi rikosromaaniksi. Kirja kertoo niistä valheista, joita kerromme toisille. Ja niistä, joihin päätämme itse uskoa.

Camilla Grebe (s. 1968) on ruotsalainen kirjailija ja liikkeenjohdon konsultti. Hän on aikaisemmin kirjoittanut kolme rikosromaania sisarensa Åsa Träffin kanssa. Lemmikki on itsenäinen jatko-osa kriitikoiden ja lukijoiden ylistämälle Kun jää pettää alta -trillerille.
*
Kirjaa on helppo seurata, kun siinä on vain kaksi rinnakkaista juonenkulkua. En tykkää, jos kirja kovin poukkoilee. Hannea seurataa sivusta, kuinka hän taistelee muistiongelmansa kanssa. Toisaalta poikaa, joka kipuilee itsensä kanssa.  Hyvät tarinat kyllä! Ja koko kirja, suosittelen lämpimästi. Tässä kirjassa ei väkivallalla mässäillä! Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Teos antaa paljon ajateltavaa...
    Grebe on erinomaisesti onnistunut kokoamaan useista eri elementeistä ehyen ja mainiosti balanssissa pysyvän, kiinnostavan teoksen, jonka ei olisi suonut loppuvan. Tähän lemmikkiinhän minä tyttö täpöillä tykästyin!!

    VastaaPoista
  2. kiva, kuula, tosi hyvä kirja!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.