lauantai 4. toukokuuta 2024

Tuomas Niskakangas: Kotka

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt ja sen kustantaja on Otava. Heille kiitokset arvostelukappaleesta. Tämä on kolmas osa Leo Koski -sarjassa. Hyvä kansainvälisiin asioihin liittyvä jännitys-sarja kyseessä. Suosittelen tutustumaan koko sarjjaan.
*
Hermomyrkkyä Valkoisen talon kulisseissa.

Yhdysvaltojen populistinen presidentti Chester Tyler on kaatamassa puolustusliitto Naton. Ensimmäisenä Venäjän tulilinjalla on Suomi. Kun Suomen epätoivoinen valtiojohto kuulee, että Washingtoniin muuttanut miljardööri Leo Koski on presidentti Tylerin koripallokaveri, Koski löytää itsensä Valkoisesta talosta. 

Kesken kokouksen presidentti romahtaa maahan. Leo Kosken tytär siepataan ja häntä kiristetään pettämään kotimaansa. Kun kaikki sortuu, Kosken on Euroopan turvallisuuden vuoksi ratkaistava yhdessä päivässä arvoitus: Kuka myrkytti presidentti Tylerin. Ja miksi?

Nopeatempoinen trilleri pitää sisällään murhamysteerin Agatha Christien tyyliin.
*
Yhdysvaltain Presidentti saa hermomyrkkyä ja joutuu vakavasti loukkantuneena sairaalaan. Naton kaatuminen viivästyy ja Leo Koski on tapahtumien keskiössä. Pian hänen tyttärensä kaapataan ja seikkailu on valmis. Tämä kirja ei ole ihan niin vahva kuin edeltävät, mutta hyvää jännitystä kuitenkin. Tämän tapahtumat sijoittuvat siis Yhdysvaltoihin ja hyvin suomalainen sinnekin sopeutuu. 

Kirjassa riittä tapahtumaa ihan loppuun asti ja jään innolla odottamaan seuraavaa osaa. Lämmin suositus kyllä kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.