sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Camilla Sten: Vaarallinen taito

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt ja sen kustantaja on Bazar. Kiitokset heille arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on reilut 10 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Tämä kirja aloittaa uuden sarjan. Aikasemmat Stenin kirjat tästä linkistä
*
Kuka ei kuulu joukkoon?

Camilla Stenin rikosromaanissa Vaarallinen taito kauniin ulkokuoren alle kätkeytyy synkkiä salaisuuksia.

Kriminaalipsykologi Rebecca Lekman on muuttanut Yhdysvalloista takaisin Djursholmiin pitääkseen huolta sairaasta äidistään. Muutto on ollut raskas, sillä Rebecca joutui jättämään Atlantin taakse paitsi lupaavan uransa myös puolisonsa Marian. Eräänä elokuisena iltana Rebeccan yllättää soitto hänen vanhalta kollegaltaan Leolta. Tämä kertoo Rebeccan entisen tyttöystävän Louise von Aschebergin löytyneen juuri julmasti murhattuna omasta kodistaan vauraalta asuinalueelta.

Rebeccaa ei päästetä mukaan rikoksen tutkintaan, joten hän ryhtyy selvittämään surmatyötä omin päin. Miten nuorena kapinallisesta Louisesta tuli varakas kotirouva? Ja miksi tämä oli yrittänyt ottaa Rebeccaan yhteyttä vuosien jälkeen juuri ennen kuolemaansa? Mitä lähemmäksi Rebecca pääsee edesmenneen lähipiiriä, sitä vaarallisemmaksi tilanne hänelle käy. Rebecca joutuu päättämään, mitä hän on valmis tekemään saadakseen tappajan kiinni.

Camilla Stenin Vaarallinen taito aloittaa kriminaalipsykologi Rebecca Lekmanista kertovan rikosromaanisarjan, joka on täynnä välähdyksiä ihmismielen pimeälle puolelle.
*
Tämä kirja olisi jäänyt lukematta, jos en olisi saanut arvostelukappaletta. Aloitin jo aikaisemmin, mutta jätin kesken. Jotenkin nämä Camilla Stenin kirjat ovat jääneet vaisuiksi ja jätän tämän sarjan seuraamisen tähän. Liikaa pohditaan Rebeccaa ja hänen suhteitaan ja itse jännitys puutuu. Annan tälle kirjalle kaksi tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä. Ylenmääräistä psykologista analysointia ja rakkaussuhteiden vatvomista. Tähän jää minullakin kirjailijan tuotannon lukeminen.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.