maanantai 6. toukokuuta 2024

Johanna Tuomola: Liekit yössä

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2019 ja sen kustantaja on Myllylahti. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee Antti Pääkkönen. Tämä on osa Noora Nurkka -sarjaa
*
Lukijoiden harras odotus palkitaan, kun rikosylikonstaapeli Noora Nurkasta kertova suosittu dekkarisarja jatkuu kuudennen osan merkeissä. Tällä kertaa työelämän traumojen ja poliisintyön vetovoiman välissä tasapainoileva Noora uppoutuu lähipiiriä ravistelevan skandaalin syövereihin. 

Noora Nurkka on jäänyt virkavapaalle selvittyään täpärästi sarjamurhaajan kynsistä. Hän kuitenkin aloittaa epävirallisen tutkinnan, kun hänen isänsä ravihevonen kärähtää dopingista. Reima vannoo syyttömyyttään, ja ainoa selitys positiiviselle dopingtulokselle näyttää olevan tahallinen sabotointi.

Edistääkseen tutkimuksiaan Noora liittyy paikalliseen eläinsuojelujärjestöön ja huomaa, että usealla jäsenellä on kiihkeä, ehkä jopa fanaattinen, suhtautuminen eläinten oikeuksiin.

Kun ison lihatalon toimitusjohtajan halli arvokkaine huvijahteineen palaa tuhopolton seurauksena, Nooran epäilyt vahvistuvat. Tekijä ei kuitenkaan jätä johtolankoja – ja tuhopoltot jatkuvat. Lopulta ihmishengetkin ovat vaarassa.

Johanna Tuomola koki raskaan menetyksen puolisonsa menehtymisen myötä 2017. Pitkän kirjoitustauon jälkeen kirjailijaa viehätti palata ”vanhan ystävänsä Nooran” pariin. Liekit yössä on syntynyt Etelä-Afrikassa Port Elizabethin satamakaupungissa, missä kirjailija nykyään asuu kahden brasilianterrierinsä kanssa.
*
Nooran isän hevonen jää kiinni dopingista ja Noora on varma isän syyttömyydestä. Pian eläin aiheisiin kohteisiin tehdään tulipalo-iskuja. Noora palaa sairaslomalta tutkimaan tapauksia. Mario on huolissaan Nooran terveydestä ja olisi halunnut tämän jäävän virkavapaalle. Pian on Noora taasen vaarassa.

Tämä on hyvä sarja ja kirja. Suosittelen kyllä lämpimästi. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.