perjantai 24. toukokuuta 2024

Sara Stömberg: Hakkuu

 

Tämä kirja on ilmestynyt 2.5.24 ja sen kustaja on S&S kustannus. Heille kiitokset arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko. Tämä kirja aloittaa Åreen sijoittuvan sarjan, jota on ruotsiksi julkaistu jo useampi osa. 
*
Åressa, Keski-Ruotsissa, on alkamassa syyssesonki, mikä tarkoittaa, että loputkin turistit häipyvät ja paikalliset alkavat suuntautua tulevaan pitkään, hiljaiseen ja pimeään vuodenaikaan. Hylätyn juna-aseman yläkerrassa majailee loppuun palanut paikallislehden toimittaja Vera Bergström, joka nukkuu hirvikivääri sänkynsä alla, painii vaihdevuosioireiden ja pettymystensä kanssa.Sitten hakkuuaukiolta keskeltä metsää löytyy kuollut nainen. Tapettu nainen. Bergström ryhtyy vastentahtoisesti kirjoittamaan artikkelia paikallisten peloista ja aavistuksista. Juttua kirjoittaessaan hän alkaa selvittää, kuka kuollut nainen oli, ja ajautuu vähitellen syvemmälle tapauksen yksityiskohtiin: kuka naisen tappoi, ja miksi? Ennen pitkää Vera on itse vaarassa.
*
Kirjan sijainti Åreen, rauhalliseen maaseutuun on todella plussaa. Muuten kirja on perus dekkari, jossa toimittaja tutkii kuollutta naista. Hän löytää vihjeitä ja pääsee tutkimuksissa eteenpäin. Metsällä ollaan ja yllättäen käsilaukusta löytyy sopiva sytytyspala, tampooni... :) 

Kiva kirja ja aion seurata tätä jatkossakin. Suosittelen kaikille skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.