perjantai 24. marraskuuta 2023

Johanna Tuomola: Oikeuden varjo 1. Vol 2

 

Tämä kirja on vasta ilmestynyt painettuna, mutta äänikirjana se on ollut jo muutaman vuoden Storytelin kustantamana. Äänikirjan pituus on noin 12 tuntia. Kuuntelin kirjan heti tuoreeltaan ja alkuperäinen postaus löytyy tästä linkistä. 
*
Menestynyt ortopedi Sami Heikura palaa Suomeen seitsemän New York -vuoden jälkeen ja asettuu Lohjan pikkukaupunkiin lähelle teini-ikäisiä lapsiaan. Takaperoinen uraratkaisu ottaa koville, mutta Sami kokee, että käsillä on viimeinen hetki luoda läheinen suhde lapsiin. Taavi toivottaa isänsä tervetulleeksi, mutta Inkan käytös on kylmää. Lasten äiti ei myöskään katso ex-miehen paluuta hyvillään. Sami on useammin kuin kerran suunnata takaisin New Yorkiin, mutta päättää sinnitellä. Hän yrittää keskittyä uuteen toimeensa Lohjan sairaalassa. Heti ensimmäinen potilas vetää Samin rikollisvyyhteen, jonka lonkerot ulottuvat laajalle. Johanna Tuomolan aiemmista kirjoista tutut poliisit Noora Nurkka ja Abdi Kahir ottavat tutkinnassa vetovastuun. Erillisten tapausten yhteen solmiminen näyttää ensin mahdottomalta, mutta vähitellen kuvio alkaa selkiintyä. Loppuratkaisu kuitenkin yllättää kaikki, erityisesti Samin, joka huomaa joutuneensa kuolemanvaaraan.
*
Kirjassa seurataan Samin elämää, kun hän on juuri palannut Suomeen ja yrittää parannella suhdeettaan uudestaan lapsiinsa. Nooralla taasen kiirettä riittä niin töissä kuin kotona.

Toivottavasti Noora-sarja jatkuu. Tähän Oikeuden varjoon on olemassa myös toinen osa. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja tämän voi helposti lukea, vaikkei sarjaan olisi aikaisemmin paneutunutkaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.