keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Sofi Oksanen: koirapuisto

 

Tämä kirja on julkaistu vuonna 2020 ja sen kustantaja on Like. Äänikirjan pituus on noin 11,5 tuntia ja sen lukee Leena Pöysti. Tällä kirjalla sain valmiiksi Kurikan lukuhaasteen, Pohjoisen lukuhaasteen sekä Helmet lukuhaasteen. Muuten olisi kirja jäänyt kuuntelematta.
*
Vuoden kotimainen kaunokirja 2020 -ehdokas

Vangitseva romaani kahdesta naisesta ja Ukrainasta.

Koirapuisto on kahdessa aikatasossa vyöryvä kertomus nykypäivän Helsingistä ja Ukrainan itsenäisyyden vuosista, hedelmöitysbisneksestä ja korruptiosta. Samalla se on syvän inhimillinen tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja lapsensa menettäneestä naisesta.

Sofi Oksanen yhdistää Euroopan lähihistoriaa luotaavan realismin ja psykologisen trillerin. Teos nostaa kaunokirjallisuuteemme uuden teeman: liiketoiminnaksi valjastetun lapsitehtailun maailman.

Sofi Oksanen on Suomen menestynein ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Hän on saanut 20 kirjallisuuspalkintoa, mm. Finlandian ja Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielialueelle ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita.
*
En kyllä päässyt tämän kirjan makuun ja lukukokemus jäi tosi vaisuksi. Annan tälle kirjalle 2 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.