torstai 2. marraskuuta 2023

Liza Marklund: Myrskyvuori

 

Tämä kirja on julkaistu 1.11.23 ja sen ksutantaja on Otava.  Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Tämä on kolmas osa suositussa pohjoiseen sijoittuvassa sarjassa. Edellinen osa olin nimeltään Suonsilmä. Kaikki Markulundin kirjat löytyvät tästä linkistä. 
*
Liza Marklundin huippusuositun Napapiiri-sarjan tummasävyinen huipennus. 

Kesken Stenträskin juhannusjuhlien kuullaan traaginen uutinen: Kallmyrenin suolta on löytynyt ruumis. Moni olettaa heti, että poliisipäällikkö Wiking Stormbergin kauan sitten suolle kadonnut vaimo on viimeinkin löytynyt. Kalmo kuuluu kuitenkin miehelle, joka ei ole hukkunut suohon vaan jonka sydämen läpi on isketty puuseiväs.

Löytö vie Wikingin pökerryttävälle matkalle omaan perhehistoriaansa. Lopulta hän ei tiedä, mikä on totta ja mikä valhetta, kuka oli mitäkin – tai kuka hän itse edes on.

Myrskyvuori on Wiking Stormbergin ja hänen sukuhistoriansa ympärille kietoutuvan Napapiiri-trilogian päätösosa. Aiemmat osat ovat saaneet ylistävät arviot ja nousseet myyntilistojen kärkeen.
*
Tämä oli melko tasapaksu sarja, ja jouduin pinnistelemään, että sain kuunneltua. Onneksi kirja ei ollut sen paksumpi. Parasta kirjassa oli sen sijainti pohjois-Ruotsiin. Suosittelen aikaisempie osien ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.