lauantai 4. marraskuuta 2023

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Syyllisyyden taakka

 

Tämä kirja on juuri ilmestynyt ja sen kustantaja on Otava. Äänikirja pituus on noin 13 tuntia ja sen lukee Mikko Leskelä. Tämä on 8. osa suositussa dekkari-sarjassa. Todella hyviä kirjoja nämä ovat ja tämä uutuus oli todella odotettu.
*
Kansainvälinen huippumenestys, kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista kertova piinaavan jännittävä sarja jatkuu. 

Tukholman poliisin henkirikosyksikkö on kriisissä, kun yksi sen tutkijoista on paljastunut murhaajaksi. Haavoittunut tiimi saa tutkittavakseen sikatilalta löytyneen 60-vuotiaan naisen murhan, joka vaikuttaa olevan kuin viesti henkirikosyksikölle. Yksikön johtaja Vanja Lithner kutsuu avuksi isänsä, rikospsykologi Sebastian Bergmanin, joka on vuosien saatossa auttanut ratkaisemaan lukuisia tapauksia.

Samaan aikaan Sebastian yrittää yhä pakkomielteisesti saada tietoja vuoden 2004 tsunamissa kadonneesta tyttärestään ja pelkää menettäneensä ainoan johtolankansa.
*
Billy on jäänyt kiinni ja osoittautunut sarjamurhaajaksi. Sebastian tapaa tytön, jolla on samanlainen sormus, kuin aikoinaan kadonneella tyttärellä. Ellinor on vapautunut vankilasta ja vainoaa nyt taas Sebastiania. Näiden kaikkien kanssa murharyhmä joutuu selvittämään tapauksia, jotka liittyvät läheisesti heihin. 

Tämä oli todella hyvä kirja ja sitä ei malttanut jättää kesken. Varsinkin loppuhuipennus oli todella jännittävä ja nyt jää taasen odottamaan innolla seuraavaa osaa. Hienosti parivaljakko osaa juonen käänteet ja tarinaa syntyy. Jännitystä riittää aivan loppuun saakka. Suosittelen koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Kirjan henkilöistä saa enenmmän irti, kun lukee järjestyksessä.

Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.