keskiviikko 22. marraskuuta 2023

Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys


 Tämä kirja on alun perin 1940-luvulta ja sillä osallistun Sadan vuoden lukuhaasteeseen. Äänikirja löytyy kk-maksullisista palveluista.
*
Yksi suomalaisen dekkarikirjallisuuden tunnetuimmista teoksista, jonka henkilögalleria on herkullinen ja unohtumaton.

Helsingin Eirassa on tapahtunut rikkaan rattopojan murha. Upporikas, mutta omalaatuinen Bruno Rygseck on löytynyt hukkuneena omaan kylpyammeeseensa. Komisario Palmu alkaa yhdessä avustajiensa Kokin ja Virran kanssa tutkimaan tapaturmaksi epäiltyä tapausta. Ihmetystä herättää se miten kaikki kuuluisan, mutta eriskummallisen suvun jäsenet vierailevat Brunon talolla juuri tänä samana aamuna.

”Eikö teidän huomiotanne kiinnitä muuan hyvin merkillinen seikka?”, kysyy komisario Palmu ja jatkaa Bruno Rygseckin kuoleman tutkimuksia, vaikka muut haluaisivat ne jo lopettaa.

Mika Waltarin perinpohjainen ja persoonallinen salapoliisi on suomalainen poliisimies, jolla on nerokas kyky nähdä epäilyttävien ihmisten läpi, mutta myös kyky nähdä, ketkä ovat luonnostaan viattomia. Komisario Palmun erehdys on yksi suomalaisen dekkarikirjallisuuden tunnetuimmista teoksista, jonka henkilögalleria on herkullinen ja unohtumaton.

Mika Waltari (1908-1979) oli merkittävä suomalainen kirjailija ja tunnetuin kirjailijamme maailmalla. Waltarin romaanit ihastuttavat edelleen ympäri maailmaa ja valloittavat uusia lukijasukupolvia.

"Komisario Palmun erehdys on hieno osoitus siitä, että muiden kirjallisuudenlajien ohella Waltari hallitsi mainiosti myös jännityskirjallisuuden kirjoittamisen." - Kirjavinkit
*
Ihan kiva kirja, perus dekkari. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan kirjalle 3 tähteä.


 

2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä kiva lukea, vaikka se on tullut tutuksi elokuvista ja näytelmästä Turun teatterissa. Tästähän on tulossa kansainvälinen elokuva. Saas nähdä, miten toimii.

    VastaaPoista
  2. Okei, enpä tiennytkään noita. kiva tietää!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.