sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Juha Kanerva: Kalle Rovanperä

 

Tämä kirja on ilmestynyt painettuna aiemmin syksyllä ja äänikirjana 17.11.23. Sen pituus on noin 9 tuntia ja lukijana toimii Martti Ranin. Tämä kirja on kirjoitettu haastatteluiden ja ohjelmien perusteella ja Rovanperän lähipiiri ei ole osallistunut kirjan tekemiseen.
*
Kalle Rovanperä on yksi suomalaisen urheilutaivaan kirkkaimpia tähtiä.

Hän voitti rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana - 22-vuotiaana. Hän kaasuttelee Toyotallaan vauhtia, joka on tuonut menestystä ja kerännyt ihailua ympäri maailmaa.

Mestarin tarina on henkilökuva nuoresta kuskista, mutta kirjassa käydään läpi myös hänen perheensä autourheiluinnostus. Isä Harri Rovanperä ajoi MM-ralleja vuosina 1993−2006 ja nousi 15 kertaa palkintopallille. Vanhempien tuki on ollut olennaisen tärkeää Puuppolan kylässä Keski-Suomessa kasvaneen nuorukaisen sensaatiomaiselle nousulle lajin eliittiin.

Lisäksi kirjassa analysoidaan, miksi juuri Suomesta on tullut erinomaisia ratinkääntäjia ja millaisia ominaisuuksia vaaditaan maailmanmestariksi yltämiseen.

Kirjoittaja Juha Kanerva on urheilutoimittaja, tietokirjailija ja Jälkihiki-ohjelman vakiopanelisti. Hän on seurannut Rovanperän uraa alusta alkaen.

Juha Kanerva on kirjoittanut mm. suureksi myyntimenestykseksi nousseen Teemu Pukki - Koko tarina -kirjan. Hänen ja Vesa Tikanderin laatima Urheilulajien synty valittiin Vuoden urheilukirjaksi 2012.
*
Kirjassa käydään läpi ensin Harri Rovanperän ura ja sitten Kallen. Kirja keskittyy yksityiskohtiin urien kohokohdissa ja kovin henkilökohtainen se ei ole, kun se kerran perustuu vain haastatteluihin. Mutta muuten antaa hyvän läpileikkauksen Rovanperien elämästä ja oli mielenkiintoista kuunneltavaa. Suosittelen kaikille urheilun ystäville. Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.