keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Anne Frost: (Älä) tule tänne

 

Tämä kirja on julkaistu 18.10.23 ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee Susa Saukko. Kirja sijoittuu sodan jälkeiseen aikaan vuodelle 1944 Suomessa.
*
Murhamysteereitä, suuria unelmia ja sairaalan valtapeliä 1940-luvun Savonlinnassa.

Adina Lujanen on kirurgi ja nainen, eikä yhdistelmää pidetä suuressa arvossa edes silloin, kun lääkäreistä on huutava pula. On vuosi 1944 ja marraskuu, jolloin Lapissa soditaan, mutta etelämmässä on jo rauhallisempaa. Savonlinnan yleiseen sairaalaan menneisyyttään paennut Adina yrittää pitää yllä unelmiaan, vaikka ilmapiiri on kaikkea muuta kuin kannustava. Kun terävä nainen huomaa jonkin olevan pahasti pielessä, hänen on tehtävä kaikkensa saadakseen työtoverinsa uskomaan vaistoihinsa ja ammattitaitoonsa.

Selittämättömät kuolemantapaukset niin potilaiden kuin henkilökunnankin joukossa alkavat kasaantua, ja pian kukaan ei voi kieltää sitä, että sairaalassa riehuu sarjamurhaaja. Poliisi saapuu paikalle asiaa selvittämään, mutta onko virkavallallakaan puhtaat jauhot pussissa? Kuka oikein saattaa porukkaa manan maille, ja minkä takia? Kun verkko kiristyy ympärillä, on Adinan selvitettävä, keneen hän voi luottaa.
*
Adina on harvinaista kyllä lääkäri ja nainen. Hän kohtaa sairaalassa murhan ja joutuu selvittelemään sitä. Pian myös muita kuolee. Mielenkiintoinen historiallinen kertomus Suomesta sodan jälkeen. 

Suosittelen tätä kirjaa Agatha Christien ystäville. Annan kirjalle 3+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.