sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Leena Lehtolainen kirjamessuilla

 


Kuva Tammen sivulta:
Kuvaaja: Ville Juurikkala

Suosikkini Leena Lehtolainen oli mukana myös Helsingin kirjamessuilla. Kuuntelin heti tuoreeltaan hänen uusimman Maria Kallio-dekkarin syksyllä. Todella hienoa, että kirjamessuja pääsee seuraamaan myös verkossa!

Odotettu uusi Maria Kallio -romaani! Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja ja jännitysnovelleja.

Kirjamessujen 20-vuotisessa historiassa Leena Lehtolainen on ollut mukana peräti 19 kertaa. Varsinainen konkari hän siis on! Jälkikaiku on 15. Maria Kallio täysimittainen kirja. Lisäksi on julkaistu harvinaisuus Turmanluoti. 1993 on ilmestynyt ensimmäinen Kallio-dekkari ja liki 30-vuotinen historia on jo siis takana. Kun Leena on kirjoittanut myös muita kirjoja, on Maria Kallion pariin aina mukava palata. Aihe valitsee, kuka on päähänkilö tai onko kirja edes rikosromaani. Maria Kallio ei pahemmin enää yllätä Leenaa, kun hän on hahmon itse luonut. Kirjasarjan kokonaiskaaresta ei ole mitään tietoa ja päätöstä esimerkiksi kirjojen määrästä ei ole. Sankari saattaa seikkailla jopa eläkkeellä. 

Jälkikaiku ja edellinen Kallio-romaani ovat olleet vaikeita ja pelottavia kirjoitettavia. Myös päähenkilön eriaisuus kirjailijaan on myös haastavia. Koko dekkarikirjailijan ideahan on kirjoittaa aiheista, joita ei ole itse tehnyt. Leena haluaa myös nostaa päivän aiheita esille. Ja hän toivottaa erilaisia taustoja omaavat henkilöt mukaan suomalaiseen rikoskirjallisuuteen. 

Leena ei roiku somessa, mutta uskoo kaikesta kritiikistä pääsee ylös. Lukijapalaute on kuitenkin tärkein ja se on yleensä positiivista. Ja tokihan esimerkiksi Hesarin positiivinen palaute on lämmittänyt. Marian lisäksi hahmoista Koivu on ollut lukijoiden ja myös Lehtolaisen mielestä erittäin suosittu.

Kirjoittaminen on olla kirjailijalle myös terapeuttista. Leenalle kirjoittaminen on toki myös työtä, mutta myös paneutumista omiin tunteisiinn. Myös pieniä lainauksia tosielämästä sisältyy kirjoihin. Kirjoittaminen on Leenallekin siis myös terapeuttista. Maria Kalliota kummpaneineen tullaan näkemään taasen tv:ssä. Leena lukee kokoajan ja kesken voi olla useampikin kirja. Kirjoitusprosessin aikana hän lukee yleensä helpompaa kirjallisuutta.  Kotona on myös laaja kirjasto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.