torstai 15. lokakuuta 2020

Mari Jungstedt: Kun taivas tummuu

  


Mari Jungstedt: Kun taivas tummuu, 14.9.2020. Uusi Espanjan aurinkorannikolle sijoittuva sarja alkaa! Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja lukija on Jonna Järnefeldt.

Ruotsalainen turistiryhmä saapuu espanjalaiseen vuoristokaupunkiin Rondaan, joka on tunnettu historiallisesta sillasta. Nähdäkseen sillan koko komeudessaan ryhmä hivuttautuu kapealle polulle, ja samassa heidät ympäröi tiheä sumu. Sumun hälvettyä yksi heistä on poissa.
Lisa Hagel, ruotsalainen yliopistonlehtori, on muuttanut Espanjaan raastavan avioeron jälkeen. Hän tutustuu leskeksi jääneeseen etsivään, ja he alkavat selvittää tapausta yhdessä. Tapauksen juuret näyttävät ulottuvan Espanjan historian verisiin vaiheisiin, aina kenraali Francon valtakaudelle asti.

Kivasti kirjassa seurataan niin poliisin kuin Lisan näkökulmaa asioihin. Lisäksi seurataan myös muita juonenkulkuja. Enemmänkin minun huomioni kiinnittyy kirjan paikkakuvauksiin. Voin samaistua maisemiin ja rauhalliseen luontoon. Jotenkin tämä kirja toimi pikemminkin nojatuolimatkana! Ihastuttavaa! Kyllä todentuntuisesti Jungstedt kuvaa maisemia, tuntui aivan kuin itse näkisin maisemat.

Muutoin kirjan tunnelmat olivat sopivan jännittävät ja henkilöt vaikuttavat uskottavilta. Aion kyllä jatkossakin seurata tätä uutta sarjaa!

Suosittelen kirjaa kaikille etelän hiekoista haaveileville. Annan kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Ai tästä alkaa uusi sarja. Sehän alkoi kiinnostaa, joten kiitti lukuvinkistä.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.