sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Daniel Åberg: Virus 6

                                         


Daniel Åberg: Virus, osa 6. Uutuus jatko-osa aiempien osien jatkoksi. Dystopiaa Ruotsin malliin.

Seuraa Amandan, Iriksen, Danon, Ursulan, Ristenin, Jennyn ja muiden epätoivoista eloonjäämiskamppailua heidän ympärillään romahtavassa maailmassa. Sivilisaatio on tuhoutunut, mutta jotain on oltava vielä sen jälkeenkin.
Virus on tiivistunnelmainen ja kiivastahtinen tarina ihmisten selviytymisestä maailmassa, joka tuntuu torjuvan heidät.
Daniel Åberg on toimittaja ja kirjailija, jonka käsialaa ovat kaksi Storytelin menestyssarjaa, Virus sekä Nära gränsen. Monen Tukholmassa vietetyn vuoden jälkeen Daniel asuu nykyään perheensä kanssa Vittangissa Kiirunan itäpuolella.

Tämä osa jatkuu niin tiiviisti edellisestä, että päätin kuunnella ensin vitosen loppuosan. Tämä sarja kyllä vaatii ehdottomasti oikean järjestyksen. Kuitenkin oli vaikeaa muistaa kuka kukin oli. Mutta loistavasta sasrjasta kyllä on kysy. Ja aion kyllä kuunnella sarjan uudestaan. Onneksi jatko-osa on jo julkaistu ruotsiksi. Sen verran kesken tämä osa  taasen jää. Saapa nähdä kuinka pitkälle kirjat jatkuvat!

Äänikirjan tunnelmat ovat kyllä edelleenkin jännittävät ja todentuntuiset. Erityisesti näin korona-aikana tuhoisan viruksen mahdollisuus tuntuu realistiselta. Mielenkiinnolla taas odotan, miten sarja jatkuu ja onko ihmiskunnalla mitään toivoa!

Suosittelen koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. Vähän vaikea arvioida yksittäisiä osia, kun kokonaisuus kuitenkin menee vitosen puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.