perjantai 23. lokakuuta 2020

B.A. Paris: Suljettujen ovien takana

B.A.Paris: Suljettujen ovien takana. juuri julkaistu, lokakuussa 2020. Äänikirjan pituus on reilu 9 tuntia ja sen lukee Kati Tamminen. Tämä Parisin esikoisjännäri pitää otteissaan. 

Jokainen tuntee Jack ja Grace Angelin kaltaisen pariskunnan. Jack on komea ja varakas lakimies, Grace hurmaava kodinhengetär, joka rakastaa kehitysvammaista pikkusiskoaan yli kaiken. He ovat niin täydellisiä, ettei heistä ehkä haluaisi edes pitää, mutta ei voi olla pitämättäkään.
Gracen haluaisi oppia tuntemaan paremmin, mutta se on hankalaa, koska he eivät koskaan ole erossa. Gracen ja Jackin liittoa voisi kutsua tosirakkaudeksi. Voi myös miettiä, miksei Grace koskaan vastaa puhelimeen tai miksei hän koskaan lähde lounaalle ilman Jackia. Ja miksi yhdessä makuuhuoneen ikkunoista on kalterit.
Joskus täydellinen avioliitto on täydellistä valetta.
"Tätä lukijat eivät voi laskea käsistään." - Booklist tähtiarviossaan
”Tämä psykologinen, Hitchcock-tyypinen trilleri tulee vainoamaan sinua.” - Woman
B. A. Parisin hyytävän klaustrofobista psykologista trilleriä Suljettujen ovien takana on myyty jo yli miljoona kappaletta. Parisilla on miltei 40 kansainvälistä kustantajaa, ja hänen kirjansa ovat olleet sekä New York Times että Sunday Times -bestsellereitä.

Gracella on downin oireyhtymäinen sisar, joka on hyvin rakas. Pariskunta suunnittelee tämän ottamista taloonsa asumaan, kun tämä täyttä 18 vuotta ja joutuu pois sisäoppilaitoksestaan. Alussa idea kuulostaa todella hyvältä, mutta pian tilanne muuttuu. Unelmien häämatka Thaimaaseen ei olekaan sitä mitä pitäisi. Grace viettää ensimmäisen yön yksin ja on huolissaan tuoreesta miehestään. Mistä oikein on kyse, kun Jack ei kuitenkaan ole väkivaltainen. Päinvastoin hän toimii asianajajana ja puolustaa kaltoin kohdeltuja naisia.

Kirjassa mennään vuororellen kahdessa ajassa ja jossain vaiheessa se tuntuu ennalta-arvattavalta. Kuitenkaan en arvannut oikein... Kirja piti otteessaan ja viihdyin kirjan parissa. Henkilöt olivat periaatteessa uskottavia, mutta vähän yliampuvaakin välillä tarina oli. Mutta kyllä sitä uutisista monenlaisista kohtaloista saa lukea, että...

Mukavaa jännitystä syksyyn ja suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.