keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Dekkarit ja äänikirjat Helsingin kirjamessuilla, lisätty 22.10.

 


Pian ne alkaa! Ensimmäiset Helsingin kirjamessut kokonaan verkossa! Olen niin tohkeissani, kun en ole koskaan ennen päässyt kirjamessuille ja nyt ne on omassa tietokoneessani! Messuilla on taas paljon dekkaripitoista ohjelmaa ja minunkin suosikkeja siellä esiintyy. Sähköistä messulehteä voit lukea täällä.

Minua kiinnostavat dekkariohjelmat ovat seuraavat:

    22.10.2020 10:00 - 10:30    Helsingin Kirjamessut verkossa avajaiset

  Tapahtuman avajaissanat, Rakkaudesta Kirjaan palkintojenjako sekä KirjaKallion nuorten opiskelijoiden kirjeitä tulevaisuudelle. 


      22.10.2020 14:00 - 14:30    Naistenkutsut

  Dekkarikuningattaren herkullinen kuvaus naistenmiehestä, joka päihtyy omasta erinomaisuudestaan, kohtalokkain seurauksin. Max Luotola lausuu kohtalokkaat viimeiset sanansa perjantai-illan prime time -keskusteluohjelmassa. Television ääressä, kukin tahoillaan, ohjelmaa seuraa neljä naista – Jutta, Lotta, Netta ja Ditte. Kaikilla on tai on ollut jonkinlainen suhde Maxiin. Ja jokaisella on hyvä syy päästää tuo sataprosenttinen narsisti päiviltään.


  22.10.2020 16:30 - 17:00 Lars Kepler: Peilimies

  Lars Keplerin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Heidän Joona Linna -sarjansa on lunastanut paikkansa pohjoismaisen kirjallisuuden eturivissä. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut sarja on myynyt maailmalla 12 miljoonaa kappaletta.


      23.10.2020 17:00 - 17:30    Dekkarien ykkösketju. Miten Kilpi, Koskinen ja Sipilä rakentavat  moniosaista jännitysjuonta?

  Tunnetut dekkarisarjojen kirjoittajat Marko Kilpi (Undertaker), Jarkko Sipilä (Takamäki) ja JP Koskinen (Murhan vuosi) kertovat, kuinka kirjoitetaan moniosainen ja monipolvinen jännitysromaanisarja. Haastattelijana kustantaja Jouni Tervo.


      24.10.2020 16:00 - 16:30    Jälkikaiku

  Odotettu uusi Maria Kallio -romaani! Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja ja jännitysnovelleja.


      24.10.2020 16:00 - 16:30    Varjokuvat

  Camilla Grebe ei ole syyttä noussut tämän hetken kiinnostavimmaksi ruotsalaisdekkaristiksi. Varjokuvat on vahvaääninen rikosromaani. Se on kertomus hyvityksestä ja kolmen naispoliisin periksiantamattomuudesta.

  Varjokuvat on erinomainen dekkari, mutta myös paljon enemmän. Se on viiltävän tarkka läpileikkaus poliisityön ja naispoliisien aseman kehittymisestä 1940-luvulta nykypäivään. Se valittiin Ruotsin parhaaksi rikosromaaniksi 2019 ja Pohjoismaiden parhaaksi 
  rikosromaaniksi 2020.


  24.10.2020 11:00 - 11:30
  Tulevaisuus äänessä – äänikirjojen nousu ja tulevaisuus

  Äänikirjojen suosion kasvulle ei näy näy loppua. Mutta miten ääniformaatti vaikuttaa tapaamme kirjoittaa, kustantaa ja kuluttaa kirjallisuutta? Tyhmistyykö kirjallisuus tai löytääkö ääni sille täysin uusia yleisöjä? Miltä tulevaisuuden kirja voisi kuulostaa? Paneelikeskustelussa futuristi Perttu Pölönen, kirjailija JP Koskinen, Tammen ja WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen ja Storytelin kustannuspäällikkö Mirka Vesala. Keskustelun juontaa Sanna Stellan.   24.10.2020 11:30 - 12:00  · Äänikirja

  Ääni tarinalle – kertomuksia äänikirjan lukijan työstä
  Äänikirjojen kasvavan suosion myötä hyviä lukijoita tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Ketkä äänikirjoja lukevat, millaista lukijan työ on ja mitä se vaatii? Suomalaisten suosikkiäänet Jukka Pitkänen, Krista Putkonen-Örn ja Pirjo Heikkilä kertovat äänikirjan lukijan työstä. Haastattelijana Hanna Walldén.


  Aika: 24.10.2020 11:00 - 11:30
  Hopeasiivet
  Dekkarikuningatar Camilla Läckberg on yksi Ruotsin luetuimpia ja rakastetuimpia kirjailijoita. Fayesta kertova sarja on Läckbergin uusi aluevaltaus. Unohtumattomalla päähenkilöllään kirjailija haluaa haastaa normeja ja rikkoa lasikattoja. Hopeasiivet on psykologisen jännityssarjan toinen osa. Se on vangitseva kostotarina petoksista, epäoikeudenmukaisuuksien korjaamisesta ja naisten välisestä solidaarisuudesta.


  24.10.2020 12:30 - 13:00
  Korjausliike Tuomainen ja Vuorinen ratkaisevat: Kirjallisuus

  Kirjailijat Antti Tuomainen ja Juha Vuorinen ratkaisevat kirja-alan ongelmat ja näyttävät suunnan tulevaisuuteen. Storytel Original -podcastiin pohjautuvan livekeskustelun pohjana on faktoja ja ajankohtaisia ilmiöitä kirjallisuuden kentältä.


  25.10.2020 11:30 - 12:00
  Suomen Kirjailijaliitto esittää: Äänikirjat ja raha

  Äänikirjojen suosio kasvaa hurjaa vauhtia, mutta näkyvätkö kuuntelut kirjailijan kukkarossa? Äänikirjoista ja tulonmuodostuksesta Sinikka Vuolan kanssa keskustelevat Elina Kilkku ja Pajtim Statovci.

  25.10.2020 11:30 - 12:00
  Jo Nesbø: Valtakunta
  Norjalainen Jo Nesbø on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista, joka tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia teoksia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Nesbøn kirjoihin ovat ihastuneet niin kriitikot kuin tavalliset lukijat – tarinat vievät mukanaan ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä.


  - - -

  Koetan seurailla oheisia ohjelmia ja kerron täällä tunnelmiani. Ymmärsin, että ohjelma myös tallennetaan ja sitä voi seurata myös jälkikäteen. Täten siis on helpompi seurata useampia ohjelmia. Näköjään minua kiinnostavimmat ohjelmat painottuvat lauantaille. Tervetuloa mukaan!

  4 kommenttia:

  1. Upea juttu, että messut lähetetään näin streamina. Mikäpä sen hauskempaa kuin seurailla suosikki kirjailijoitaan kotisohvalta käsin. Olin itse Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2017. Silloin siellä oli Dan Brown, jota oli kiintoisaa kuulla. Toivoisin että tapahtumien streamaus olisi myös osana tapahtumia joskus kun taas voimme livenä kokoontua.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Juurikin näin! Varmasti moni haluaa paikanpäälle, mutta kyllä sen lisänä voisi olla näitä etäjuttuju! Molemmille on paikkansa!

    Poista
   2. Kyllähän muutamana viime vuonna ainakin Yle on näyttänyt jonkin verran ohjelmaa Helsingin kirjamessuilta. Ei se tietty ihan sama ole, ja aika kuratoitua kamaa (vain niitä suurimpia nimiä), mutta toisaalta vain niitä (tai ainkin suuria kustantajia) on mukana tänäkin vuonna...

    Poista
   3. Niin, nythän on kaikki ohjelma verkossa, niin kyllä niistä voi valita ihan toisella tavalla.

    Poista

  Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
  Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.