lauantai 31. lokakuuta 2020

Kirsti Kuronen: Paha puuska

                                         


Kirsti Kuronen: Paha puuska. 2015. Helmet-haasteeseen kohtaan: 27. Runomuotoinen kertomus, runoelma tai säeromaani. Äänikirjana Celiassa ja sen pituus on 1 tunti.

Neljätoistavuotiaan Hillan vuotta nuorempi pikkuveli Lauri tekee itsemurhan menemällä junan alle. Hilla kelaa tapahtumat läpi suurella tunteella: poliisien ilmoitus, vanhempien reaktio, kavereiden kohtaaminen, hautajaiset… Äiti purkaa suruaan kotitöihin, isä asuu toimistollaan kunnes muuttaa pois kotoa kokonaan. Hilla istuu Laurin lempikivellä ja käy armotonta keskustelua veljensä kanssa, yrittää löytää tapahtuneelle syyn. Kirsti Kurosen uutuusteos askarruttaa, itkettää ja lohduttaa. Rohkeasti säkeisiin jaettu muoto palvelee monentasoisia lukijoita ja jättää rivien väliin paljon löydettävää. Itsemurhaan liittyvät ahdistavat tunteet kohdataan pelottomasti silmästä silmään, mutta tarinan pohjavire on toiveikas ja lämmin.

Hilla kertoo tarinaa, kuinka veljen lippis on junaradan varrella. Mitä auttaa, kun ihmiset ottavat osaa. Eiväthän he ota surusta palaakaan pois...

Suosittelen vaikka tuohon Helmet-haasteeseen. Ihan ok, kun ei ollut tuon pitempi. Annan kirjalle 2,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.