maanantai 26. lokakuuta 2020

Anne Holt: Kuolematon kunnia

 


Anne Holtin uutuus, Kuolematon kunnoa ilmestyi äänikirjana 21.9.21. Lukijana toimii Meri Nenonen ja sen pituus on noin 12 tuntia. Tästä alkaa uusi sarja.


Nuori hiihtolupaus Hege Chin Morell on jäänyt kiinni dopingista. Hegen isä epäilee sabotaasia ja pyytää Selma Falckia puhdistamaan Hegen nimen ennen seuraavia arvokisoja. Selmalle tarjous on viimeinen mahdollisuus pitää kiinni omasta maineestaan. Hän on pelannut rahansa, parisuhteensa ja juristinlupansa, mutta Hegen isän ehdottama vedonlyönti voi palauttaa hänen uransa raiteilleen.
Pian toinen hiihtomaajoukkueen jäsen kuolee tapaturmaisesti, ja hänenkin verestään löytyy kiellettyjä aineita. Skandaali uhkaa tahrata kaikki norjalaishiihtäjät ja media penkoo armotta hiihtoliiton jäsenten menneisyyttä. Tarkoin varjeltujen salaisuuksien noustessa pintaan Selma ymmärtää, että uhattuna ei ole vain urheilijoiden kunnia - useamman hiihtäjän henki on hänen käsissään.
Kuolematon kunnia avaa Anne Holtilta uuden sarjan, jonka pääosassa on viisikymppinen juristi Selma Falck. Terävä ja ajankohtainen rikosromaani pureutuu huippu-urheilun maailmaan ja ruotii niin nationalismia, dopingia kuin kulissien takaista korruptiotakin.
”Odottamaton mutta erinomaisen onnistunut yhdistelmä murhia, kostoa ja dopingia Norjan maastohiihtojoukkueessa... Mahdoton laskea käsistään.”

Vaikka nyt kirjassa ei dopingia ole käytettykään, niin se ei kyllä aiheena kiinnosta minua pätkääkään. Eikä maastohiihto, varsinkaan norjalaiste. Eli lähtökohdat olivat minun osaltani todella huonot tähän kirjaan. Yritin kyllä reippaasti kuunnella kirjan loppuun, mutta tahkomista se oli. Pitäisi kyllä jokin palo kyseisiin asioihin olla...

Suosittelen kirjaa urheilun ystäville ja annan kirjalle 2,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.