keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Lina Bengtsdotter: Beatrice

 


Lina Bengtsdotterin kolmas osa, Beatrice, ilmestyi tänä syksynä. Tämä on kolmas osa kehutusta Charlie Lager -sarjasta. Äänikirjan pituus on vajaat 9 tuntia ja lukija on suosikkini Karoliina Kudjoi. Hänen ääntämisensä ja eläytymisensä on minusta juuri sopivaa. Toivottavasti tämä sarja jatkuu!

Monista naiskirjailijoista poiketen tässä sarjassa päähenkilönä olevalla naispoliisilla on ongelmia. Hän painii lapsuuden aiheuttamien ongelmien kanssa, eikä aina jaksa olla töissä täysillä mukana. Nyt hänet kuitenkin lähetetään työparinsa kanssa Karlstadiin, missä pieni vauva on kadonnut vaunuistaan. Vanhemmat ja läheiset ovat järkyttyneitä, mutta poliiseista tuntuu, että heillä on jotain salattavaa.

Kadonneen vauvan, Betricen, etsinnät tuntuvat junnaavan paikoillaan. Tutkitaan niin isän liiketoimia kuin perheen siivoojaa ja tämän menetettyä perhettä. Lisäksi isällä tuntuu olleen monenlaista vipinää muidenkin naisten kanssa. Etsintää ei helpota se, että Charlien työpari vaihtuu kesken tutkinnan. Lisäksi kirjassa seurataan kahden nuoren naisen elämää nuorisokodissa.

Tämä on minusta aivan hyvä ruotsalainen uutuussarja. Päähenkilön ongelmia ei sen kummemmin liioitella eikä ihannoida. Hän yrittää kuitenkin toimia mahdollisimman oikein kaikesta huolimatta. Tunnelma on loppua kohden mukavan jännittävä. Tähän kirjaan kyllä pääsee kiinni, vaikkei aikaisempia osia ole lukenutkaan, mutta sen verran viitauksia aikaisempaan on, että suosittelen lukemaan sarjan järjestyksessä. Ensimmäisen osan nimi on Annabelle ja toinen osa on nimeltään Francesca.

Suosittelen tätä kirjaa ja koko sarjaa skandidekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.


4 kommenttia:

  1. Hyvä sarja, koukutti minut. Charliella on ongelmia ja niiden taustoista on kerrottu, joten ne ovat ymmärrettäviä. Kirjailija on paneutunut naisten traumaattisiin lapsuudenkokemuksiin ja nuoruudenkokemuksiin.

    VastaaPoista
  2. Satu, niin samaa mieltä sarjasta. Ei liioittelua. Bettyn varjo on pitkä ja monimutkainen.

    ♥♥

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.