lauantai 17. lokakuuta 2020

Anne Leinonen: Kymmenen käskyä maailmanloppuun


Leinonen: 10 Käskyä maailmanloppuun on tämän kesän uutuuskirja, jota ei liene painettuna olevankaan. Hyvin ajankohtainen dystopia kyseessä, joka kuitenkin kirjoitettu ennen koronaa. Saapa nähdä milloin alkaa koronakin näkymään ja kuulumaan kirjoissa. Äänikirjan pituus on noin 5 tuntia ja sen lukee Heljä Heikkinen.

 Nooran koko elämää on värittänyt maailmanloppuun valmistautuminen ja vainoharhaisen äidin hoitaminen. Kun Helsingissä tapahtuu terrori-isku ja yhteiskuntajärjestys järkkyy pahoin, äiti antaa Nooralle tehtävän: etsi isäsi. Mutta mitä pidempään Suomi on ilman sähköä, sitä hullummaksi ihmiset käyvät – ja liikkeellä on vielä pelottava virus.

Noora haluaa saada myös selville, miten hänen vanhempansa liittyvät Uusi Auringonnousu - nimiseen mystiseen järjestöön. Mutta hän ei ole liikkeellä yksin, sillä salaperäinen Harrikkamies seuraa hänen vanavedessään, ja myös viranomaiset ovat kiinnostuneita Noorasta.

Kymmenen käskyä maailmanloppuun on viihdyttävä ja koukuttava jännitystarina ajankohtaisesta aiheesta. Millaiseksi Suomi muuttuu, kun sähköt katkeavat ja huhut mahdollisesta viruksesta leviävät?

Anne Leinonen asuu perheineen metsän keskellä mutta rakastaa Helsingin kahviloita ja väenpaljoutta. Hän on kirjoittanut aiemmin mm. romaaneja ja kuunnelmia.

Heti alussa ihastuin kirjaan ja sen tunnelmaan. Oikein kunnon dystopiaa. Minusta kirjasta olisi saanut pidemmänkin ja lisää seikkailuja sisältävän. Loppuratkaisu oli vähän pettymys, mutta mikään ei estä, etteikö kirjaan voisi tehdä jatko-osankin.

Kirjan tapahtumat alkavat Helsingistä ja jatkuvat moottoripyörällä kohti pohjoista. Nooralla on äidin antama tehtävä ja hän ei tiedä keneen voi luottaa. Monta mutkaa mahtuu mukaan ja reissu etenee. Näihin seikkailuihin olisi minusta kyllä mahtunut jotain lisääkin. Myös lopustakin olisi voinut tarinoida enemmän.

Muutoin henkilöt olivat uskottavia ja juoni muutenkin. Tunnelma oli mukavan jännittävä ja todentuntoinen. Hyvä kotimaiseksi kirjaksi!

Suosittelen kirjaa kaikille jännittävien äänikirjojen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.