maanantai 12. lokakuuta 2020

John Grisham: Oikeuden vartijat

 

Grishami Oikeuden vartijat julkaistiin nyt myös äänikirjana samaan aikaan kuin painettuna. Tosi hyvä! Äänikirjan pituus on vajaat 12 tuntia ja lukijana toimii Markus Ilkka Uolevi. Olen lukenut lähes kaikki Grishamin suomennetut kirjat ja yleensä niihin kyllä uppoaa, vaikkei aluksi heti siltä tunnukaan!

Jännitys. Oikeus. Grisham. Kolme asiaa, joihin voit luottaa.

Polttavan ajankohtainen lakitupatrilleri syyttömänä tuomitusta mustasta miehestä Yhdysvaltain etelässä.

Quincy Miller on istunut syyttömänä vankilassa asianajan murhasta. Häntä ryhtyy auttamaan voittoa tavoittelematon järjestö, Oikeuden vartijat. Cullen Post työskentelee minimipalkalla ja iloitsee niistä vähistä syyttömistä, jotka hän on saanut vapautetttua. Miller oli odottamassa kuolemaantuomioitaan ja söi jo viimeistä ateriaansa, kun asiat saatiin keskeytettyä ja Post sai asiat rullaamaan.

Grishamin tapaan kirja sisältää tarkkoja oikeudenkäyntiin ja tutkimuksiin liittyviä asioita ja ne meinasivat välillä uuvuttaa. Kuitenkin kokonaisuus rullaa ja henkeäsalpaava tarina jaksaa pitää otteessaan. Ja kaiken lisäksi lopussa kerrotaan, että tämä kirja perustuu tositapahtimiin!

John Grisham (s. 1955) on jo vuosikymmenten ajan ollut yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän on koulutukseltaan lakimies, ja usein hänen romaaninsa sijoittuvatkin oikeussaliin. Monia Grishamin teoksia on filmatisoitu ja hänen kirjojaan on ilmestynyt kymmenillä kielillä.

Suosittelen kirjaa kaikille Grishamin ja oikeustaisteluiden ystäville. Annan tälle kirjalle neljä- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.