keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Tess Gerritsen: Lapsen sydän


Tess Gerritsen: Lapsen sydän, 1996. Julkaissut äänikirjana Celia.

Kirjassa seurataan erityisesti kirurgiharjoittelija Abbyn näkökulmaa. Hän pääsee mukaan haluttuun elinsiirtorygmään ja elää voimakkaasti potilaidensa elämäntilanteiden mukana. Hän saa vihiä, että nuorelle ja erittäin sairaalle potilaalle tarkoitettu harvinaisen verityypin sydän olisikin varattu rikkaan miehen vaimolle jonon ohi. Sairaalass ei pidetä tästä päätöksestä. Yllättäen naiselle löytyykin uusi harvinaisen tyypin sydän. Abby alkaa selvittelemään sydänten luovuttajia, eikä niistä löydykään mitään tietoa.

Toisaalla seurataan nuorten itäeurooppalaisten katulasten matkaa laivalla Amerikkaan. Heille kerrotaan, että heidät adoptoidaan hyviin perheisiin. Yöaikaan laivalta katoaa lapsia. Ovatko he päässeet uusiin perheisiinsä? Yksikätinen Jakov seuraa tätä kaikkea peloissaan.

Abby selvittää tilannetta kolleegansa kanssa, joka erotetaan pian sotkun seurauksena. Hän kohtaa monenlaisia vaaroja aivan kirjan loppuun asti. Keneen voi luottaa ja mitä on tapahtunut joillekin tunnetuille elinsiirtolääkäreille, jotka ovat yllättäen kuollee?

Mielenkiintoinen kirja, mielenkiintoisesta aiheesta. Aivan saamaa sarjaa Robin Cookin kanssa! Herkimpiä lukijoita voi kirjan teemä hirvittää, mutta jännitystä kyllä riittää. Kirjan aiheet ovat minusta uskottavia ja päähenkilöiden elämään on helppo eläytyä.
  
Tess Gerritsen (s. 1953 San Diego, Kalifornia) on amerikankiinalainen sisätautilääkäri ja jännityskirjailija. Äidiksi tultuaan Gerritsen jätti lääkärin työt, ja siirtyi kirjoittamaan romanttisia jännitystarinoita. Kansainväliseen menestykseen Gerritsen nousi sairaalajännäreillään, joista ensimmäinen, Harvest (Lapsen sydän), ilmestyi vuonna 1996. Sen jälkeen hän on pysynyt jännityskirjailijoiden ja myyntitilastojen kärkijoukossa mm. sairaalajännäreiden ja Rizzoli & Isles - jännitysromaanien johdosta. Gerritsenin kirjoja on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle, ja kaikki hänen trillerinsä on käännetty suomeksi.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä.

Osallistun tällä kirjan naisteenviikkoon kirjablogeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.