sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Jules Verne: Robinson-kouluJules Verne: Robinson-koulu odottaa myös kuunteluvuoroa. Olen joskus lukenut tämän painettuna ja nyt kuuntelen sen uutukaisena äänikirjana Ritva-Liisa Elivuon lukemana. Finore kustantamo on tuottanut viimeaikoina useita Vernen kirjoja. Hienoa! Elivuon ääneen pitää ensin totuttautua, koska hänen lukutyylinsä on eläväinen. Mutta kun siihen tottuu, niin se on hyvä! Enimmäkseen hän lukee lasten kirjoja, joten se selittää eläytymisen. Toivottavasti näitä tehdään lisää! Tämä ilmestyi äänikirjana tänä keväänä.

Nuori Godfrey Morgan on haaveillut matkustamisesta maapallon ympäri ennen avioitumistaan kihlattunsa Phinan kanssa. Tämä jää kotiin odottamaan, kun Godfrey lähtee matkaan enonsa varustamalla höyrylaivalla. Kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin Morgan oli suunnitellut – ja niin Morgan joutuu lopulta todelliseen Robinson Crusoe -kouluun. 

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia romaaneja ovat "Matka maailman ympäri 80 päivässä" sekä "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli myös yksi ensimmäisistä science fiction -kirjailijoista. Hän kirjoitti sukellusveneistä ja lentokoneista ennen kuin niitä oli edes keksitty. 
Jules Vernen kirjoja on käännetty toiseksi eniten maailmassa – Vernen edelle yltää ainoastaan Agatha Christie. Vernen kirjoittamat seikkailut ovat säilyttäneet suosionsa, ja ne riemastuttavat lukijoita yhä tänä päivänä.

Godfrey laiva haaksirikkoontuu Tyynenmeren saaren kupeeseen ja hänen lisäkseen laivasta pelastuu vain hänen tanssiopettajansa viuluineen sekä laivan eläimistöä. Kaksikko tutkii saarta ja asettuu sinne asumaan. Arki koostuu niin tulen tekemisen yrittämisestä kuin syötävän etsimisestä. Kun tuli lopulta saadaan syttymään, on seuraava puute kattila. Pikku hiljaa välineistö karttuu ja kaksikon elämä alkaa tuntua jo perin mukavalta.

Syksyn tullen kuitenkin valmistautuminen talveen alkaa huolestuttamaan. Lisäksi yllättäen saarella alkaa liikkua jos jonkilaisia petoja, vaikka aluksi niitä ei siellä näkynytkään. Lopuksi kuitenkin pelastus tulee yllättävältä taholta ja jotkit sattumukset saavat selityksensä.

Suosittelen kirjaa seikkailujen ystäville. Mukavan tervehenkistä kuunneltavaa! Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

Kuuntelin tämän kirjan Nextoryssa, jossa vielä voimassa 30 päivän tutustumistarjous.

2 kommenttia:

 1. Verinen kirjat sopivat hyvin äänikirjoiksi, vai mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sopivat!
   Olen lukenut kaikki aikoinaan painettuna ja nyt sitten kuuntelen ne äänikirjoina!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.