torstai 9. heinäkuuta 2020

Anders Roslund: Sä kasvoit neito kaunoinen


Anders Roslund: Sä kasvoit neito kaunoinen. Uutuusjännäri ilmestyi 7.7.2020. Lukija Arttu Kurttila. Julkaisija WSOY. Äänikirjan pituus noin 15,5 tuntia.

Anders Roslund (s.1961) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi kirjoittajakaksikko Roslund & Hellströmin toisena osapuolena. Roslund on työskennellyt mm. kulttuuritoimittajana, julkaissut kymmenen kirjaa ja saanut lukuisia palkintoja, muiden muassa himoitun Lasiavaimen. Hänen ja työparinsa, entisen rikollisen Börge Hellströmin, Kolme sekuntia -trilogia oli kansainvälinen menestys.

Ewert Grens palaa tutkimaan 20 vuotta sitten tutkumaansa tapausta. Todistajansuojeluun otettu pieni poika voisi olla vaarassa. Erittäin salaisesta ja hyvin vartioidusta kassakaapista on varastettu tapaukseen liittyviä asiakirjoja.

Toisessa juonenkulussa seurataan entistä soluttautujaa, jota alkavat jotkin tahot uhkailla. Lasten lelujen sisälle piilotetaan käsikranaatteja ja joku tuntuu tietävän tarkkaan miten hänen perheensä elää. Loppujen lopuksei ehdot kerrotaan miehellä ja tämäpä ei aio suostuakaan uhkailijoiden vaatimuksiin.

Näistä alkaa takaa-ajo niin Ruotsissa kuin Albaniassakin.Muutamaa liian rajua kohtaa lukuunottamatta juoni on oivallinen ja vetävä. Loppua kohden jännitys vain tiivistyy, kun tapahtuvat nivoutuvat yhteen. 

Kirja on viihdyttävä ja pituudestaan huolimatta sen jaksaa hyvin kuunnella. Muutama ikävä kohta laskee arvosanaa ja annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Kuuntelin tämän kirjan Nextoryssä, jota vielä pääsee kokeilemaan maksutta 30 päivää.

2 kommenttia:

  1. Ketterästi nivouttaa Roslund tutkinnat ja roolit ristiin. Mukavalukuinen ja tasapainoinen dekkari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin on. Varmaan luen ne aikaisemmatkin kirjat, kun on noita samoja henkilöitä.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.