maanantai 13. heinäkuuta 2020

Tess Gerritsen: Hahmot yössä


Tess Gerritsen: Hahmot yössä, julkaistu lokakuussa 2019, julkaisija Otava.

Nainen pakenee menneisyyttään ja löytää itsensä kummitustalosta keskeltä vaarallista mysteeriä.
Ava jättää kotinsa ja tragedian taakseen. Hän muuttaa ihastuttavaan vanhaan taloon hiljaisessa rannikkokaupungissa. Talossa kerrotaan kummittelevan, mutta Ava tuntee olonsa kotoisaksi – kunnes alkaa kuulla outoja ääniä. Ava alkaa selvittää talon edellisen vuokralaisen selittämätöntä katoamista. Liittyvätkö seudulla sattuneet oudot kuolemantapaukset siihen? Pian käy selväksi, että jotkut kyläläiset peittelevät synkkää salaisuutta. Ava alkaa epäillä omaa mielenterveyttään, kun kun aaveet eivät jätä häntä rauhaan. Hän päättää kuitenkin selvittää taloa ja kylää riivaavat mysteerit.

Alusta saakka kyseessä on kliseinen kummitustarina: kirjailija pakenee syrjäiseen paikkaan, jossa kummittelee... Kun Ava kohtaa oudon hahmon useana yönä, hän päättää tutkia asiaa. Toisaalta hän tutustuu hurmaavaan paikalliseen lääkäriin, joka myös päättää auttaa Avaa tämän tutkimuksissaan.

Tapahtumat etenevät ja loppujen lopuksi monikin asia saa selvityksensä. Kuitenkin täytyy sanoa, että kauhu ja kummitukset eivät minuun uppoa. Jos sellaiset kiinnostavat, nin kyllähän se sitten kannattaa lukea.

Sain kuitenkin kuunneltua kirjan loppuun ja annan tälle kaksi tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.