Nannan lukuhaasteessa etsitään merellisiä aiheita käsitteleviä kirjoja. Haasteaika alkaa siis 1.4. ja päättyy 31.10.2020. Tässä vaiheessa ajattelin koota jo alkujakson aikana lukemani tähän liittyvät kirjat, kun ovat vielä osittainkaan muistissani. Minä osallistun haasteisiin aika leveällä skaalalla ja tässä yhteydessä kyllä perustelen, miksi kyseiset kirjat on haasteeseen valittu. Meri on kyllä omalta osaltaan merkittävässä roolissa näissä kirjoissa.
- Tess Gerritsen: Lapsen sydän. Yhtenä olennaisena juonenhaarana oli katulasten pitkä merimatka Euroopasta Amerikkaan. Lasten matkaan mahtui monta mutkaa ja yksi kerrallaan heidät haettiin helikopterilla. Heille kerrottiin, että uusilla adoptiovanhemmilla on kiire saada heidät luokseen.
- Antti Tuomainen: Parantaja. Meren pinta on noussut ilmastonmuutoksen myötä reippaasti ja Helsingin matalimmat osat ovet veden peitossa. Tässä mielessä meri on merkittävässä osassa tässä kirjassa, kun se vaikuttaa kaikkien kirjan henkilöiden elämään.
- Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä. Tässä kirjassa seikkaillaan maailman ympäri, mutta koska maailmasta suurin osa on merta, niin on se olennainen osa tätä kirjaa. Siihen liittyy merkittäviä seikkailuja liittyen sekä Atlantin että Tyynenmeren ylityksiin.
- Jules Verne: Robinson-koulu. Kuten monissa Vernen kirjoissa, tässäkin matkustetaan ja eletään meren äärellä. Nuori mies haluaa nähdä maailmaa ennen kuin menee naimisiin ja matka alkaa Amerikan länsirannikolta. Merellä mennään, kunnes päädytään oudolle saarelle...
- Ann Cleeves: Kuin tuhka tuuleen. Näissä Ann Cleevesin kirjoissa liikutaan aina enemmän tai vähemmän merellä. Jos ei muuta, niin mennään yhteyslautalla saaresta toiseen Shetlannin saarilla.
- Kassandra Montag: Tulvan jälkeen. Tämä heti huhtikuun alussa lukemani kirja liittyy meriin kaikkein eniten. Tässä dystopiassa meret peittävät maapallon ja vain korkeimmat huiput ovat näkyvissä. Kaiken aikaa kirjassa matkataan veneessä etsimässä aikaisemmin kadonneita perheenjäseniä.
Tämä on kiinnostava haaste. Olet jo lukenutkin monta siihen hyvin sopivaa kirjaa. Itse en osallistu tähän(kään) haasteeseen, mutta vinkiksi chileläisen Luis Sepúlvedan romaani Maailman lopun maailma. Sekin liittyy aika paljon juuri mereen. Sepúlveda oli innokas luonnonsuojelun puolustaja.
VastaaPoistaKiitos vinkistä!!
Poista