lauantai 18. heinäkuuta 2020

Karen Cleveland: Koko totuus


Karen Cleveland: Koko totuus, 2018 Gummerus. Äänikirjan lukija Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus noin 11 tuntia.

Vivian Miller on vastavakoiluun erikoistunut CIA:n tutkija, jonka tehtävänä on paljastaa näennäisen tavallista amerikkalaisarkea eläviä venäläisagentteja. Hän pääseekin erään vakoilijaksi epäillyn tietokoneelle, joka pitää sisällään tietoa kaksoiselämää viettävistä nukkuvista soluista. 

Muutama klikkaus ja avattu tiedostokansio myöhemmin hän tuijottaa oman aviomiehensä kuvaa. Työssään Vivian on aina ollut tarkkanäköinen, mutta onko hän ollut omalle liitolleen sokea? Onko ketään, kehen hän voisi luottaa? Valitako rakkaus vai epäilys, uskollisuus vai maanpetos?

Kun Vivian saa selville, että hänen miehensä on ollut venäläinen vakooja koko heidän yhdessäoloajan, hän joutuu vaikean valinnan eteen. Lisäksi hän alkaa tarkastelemaan yhteistä elämää uusin silmin ja joutuu totetamaan miehensä vaikuttaneen moneen asiaan heidän yhteisessä elämässä. Vivian valitsee puolensa, mutta venäläiset alkavat uhkailla ja ilmestyvät lasten lähelle. Perheen poika on peloissaan, kun joku lähestyy häntä koulussa toistuvasti.

Kun sitten Matt yllättäen katoaa, tapahtumat alkavat todeteolla vyöryä eteenpäin. Vivian käy kuitenkin päivittäin toissä CIA:ssa ja yrittää samalla selvittää tapauksen taustoja. Hän on todenteolla kahden tulen välissä ja joutuu tekemään monenlaisia ratkaisuja.

Kirjan tunnelma on sopivan jännittävä ja sen parissa viihtyy hyvin. Aivan yhdeltä istumalta tuota ei tule kuunneltua, mutta sujuvasti se kuitenkin etenee. Kirjassa ei liikaa paneuduta vakoiluun tai agentteihin, vaan pääosa keskittyy normaaliin perheen arkeen ja sen yhteydessä tapahtuvaan salaisten tietojen käsittelyyn.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

Tällä kirjalla osallistun naistenviikkoon.

4 kommenttia:

 1. Tämä oli todella hyvä vakoojatrilleri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Harmi, että sitä toista Clevelandin kirjaa ei ole tehty äänikirjaksi!

   Poista
 2. Kiinnostavia vakoilukuvioita! Vakoilijat ovat nyt mielessäni, koska aloitin ranskalaisen vakoilusarjan katsomisen telkkarista.

  Kiitos, että osallistut naistenviikon haasteeseen!

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.