torstai 16. heinäkuuta 2020

Antti Tuomainen: Parantaja


Antti Tuomainen: Parantaja. Dystopiaa Suomen ja Helsingin malliin vuodelta 2010. Äänikirjan lukijana Tuomainen itse.

Tuomaisen kansainvälinen läpimurto vuodelta 2010, vuoden 2011 Johtolanka-palkinnon voittaja

Helsinki tulvii vettä ja pakolaisia, rikkaat pakenevat pohjoiseen, rikollisuus rehottaa, ilmastotaistelijat ovat aloittaneet sodan ilmaston tuhoajia vastaan. Vaikka miljöö on ilmastonmuutoksen tuhoama kaupunki, tärkeimpään osaan nousevat yksilön tekemät päätökset.

Antti Tuomaisen (s. 1971) kolmannen jännitysromaanin Parantajan oikeudet on myyty 26 maahan, ja se on ollut arvostelumenestys kaikkialla, missä se on ehditty julkaista.

"Yksi pelottavimmista rikosromaaneista, joita olen koskaan lukenut.” - Aftonbladet (Ruotsi)

"Tässä on kansainvälinen rikoskirjallisuussensaatio, sanataituri, joka kirjoittaa raakoja yksityiskohtia ja intiimejä havaintoja selväpiirteisellä ja runollisella äänellä." - Dagsavisen (Norja)

"Kaunis ja synkkä kirja rakkaudesta ja selviytymisestä vaikeina aikoina, ja ansaitusti palkittu Suomen parhaana rikosromaanina vuonna 2011.” - Bücher (Saksa)

Villiksi muuttuneessa Helsingissä entinen runoilija etsii vaimoaan, joka lähti tekemään lehtijuttua kuvaajansa kanssa, eikä häneen enää saa yhteyttä. Tapani ottaa yhteyttä vaimonsa Johannan työnantajaan ja tämän suhtautuminen asioihin herättää epäilyksiä. Johanna on ollut tutkimassa niin kutsutun Parantajan tekemia surmatekoja, joissa uhreina on ollut ilmastonmuutokseen syylliseksi katsomiaan henkilöitä.

Liikkuminen Helsingisssä on vaarallista ja sen Tapanikin saa kokea. Hänen apunaan on onneksi neuvokas taksikuski. Myös ystäville tapahtuu ikäviä ja myös heillä tuntuu olevan jotain salattavaa...

Aivan kohtalainen kirja kyseessä ja osittain tunnelmat vaikuttivat mielenkiintoisilta. Annan kirjalle 2,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa tutustua. Onhan tämä vaihtelua ulkomaisiin dystopioihin.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.