perjantai 3. heinäkuuta 2020

Patricia Cornwell: Kvantti


Patricia Cornwell: Kvantti, julkaistu syksyllä 2019. Aloittaa uuden Kapteen Chase -sarjan. Äänikirja on julkaistu Celiassa ja sen pituus on noin 11 tuntia. Olen lukenut kaikki aiemman Cornwellin kirjat ja olen pitänyt Scarpetta-sarjasta. Joskin viime vuosina se on menettänyt parhaimman teränsä. Nyt mielenkiinnolla tartuin tähän uuteen sarjaan.

Patricia Cornwellin uuden trillerisarjan avaus!

NASAn tutkimuskeskuksen hälytysjärjestelmää on manipuloitu, ja huippusalainen avaruusoperaatio on vaarassa. Joku suunnittelee iskua, jolla saattaa olla kuolettavat seuraukset. Kaikki viittaa kvanttifyysikko ja kyberrikostutkija Calli Chasen kaksoissisareen Carmeen. Calli ryhtyy taisteluun aikaa vastaan estääkseen katastrofin ja puhdistaakseen sisarensa maineen.
Vaarassa ei ole vain avaruusohjelma, vaan koko ihmiskunta. Panokset ovat tähtitieteellisen kovat.

Cornwell on ansainnut Kay Scarpetta -romaaneillaan paikan maailman rikoskirjallisuuden ehdottomassa kärkijoukossa. Hänen asiantuntevat, varmoin ottein kirjoitetut jännärinsä pysyvät pitkään bestsellerlistojen kärjessä niin meillä kuin muuallakin. Hänen kirjoilleen on sadellut palkintoja, joiden joukossa ovat niin arvostetut Anthony Award, Edgar-palkinto, John Creaseyn muistopalkinto kuin Kultainen tikarikin.

Cornwellin kirjoja on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle.
Hänen kirjojaan on myyty Suomessa jo huikeat yli miljoona kappaletta.

Jotenkin kirjaan oli todella vaikea päästä sisälle alussa. Jollain tapaa asioita olisi voinut siinä vaiheessa hieman selventää, että mistä oli tarkemmin kyse. Muutoin jakossakin minä-kertojan tarina oli vähän jotenkin lapsellisen oloista, eikä normaalia dialogia paljoa ollut. Täytyy sanoa, että aika pettymys tämä kirja, kun yleensä Cornwellin kirjat ovat olleet hyvin kirjoitettuja ja seurattavia. Jännityksenkään tunteeseen en missään vaiheessa päässyt.

Sain kuin sainkin kuunneltua kirjan kokonaan. Ei ollut minun kirjani. Jos avaruusteknologia kiinnostaa, niin tämä voisi olla hyvä kirja. Annan kirjalle 2- tähteä.

(Kuvat: Otava.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.