perjantai 24. heinäkuuta 2020

Mary Higgins Clark: Niin kuluu aika


Mary Higgins Clark: Niin kuluu aika, 2017 Tammi. Äänikirjan julkaisija Celia, pituus noin 8 tuntia.

Delaney Wright on nousukiidossa oleva tv-toimittaja, joka yrittää vuosien jälkeen löytää biologisen äitinsä. Samaan aikaan töissä hän raportoi kuohuttavasta murhaoikeudenkäynnistä. Alzheimerin tautia sairastanut miljonääri on murhattu kotonaan, ja näyttää ilmeiseltä, että murhasta tuomitaan hänen vaimonsa Betsy. Delaney kuitenkin uskoo vahvasti Betsyn syyttömyyteen ja haluaa todistaa sen. Delaneyn ystävä Alvirah yrittää auttaa biologisen äidin etsinnässä ja onnistuukin paljastamaan järkyttävän salaisuuden.

Kirjassa seurataan pääasiassa kahta juonenkulkua. Vähemmälle jään Delaneyn biologisen äidin etsiminen. Johtolankoja on todella vähän. Pian selviää, että adoptio ei ole tapahtunut normaaleja reitteijä pitkin, vaan pimeästä adoptiosta on maksettu iso määrä rahaa. Pikkuhiljaa sinnikäs etsiväntyö kuitenkin tuottaa hedelmää.

Enin osa kirjaa seurataan oikeudenkäyntiä, jossa Betsyä syytetään miehensä kuolemasta. Vaimo on hoitanut sairasta miestään kotona, vaikka tässä on ollut kovasti haasteita. Ainoalla toisella syyllisehdokkaalla tuntuu olevan pitävä alibi ja vain Betsy on ollut kotona tuona kohtalokkaana yönä. Kaikki kuitenkin vaikuttaa olleen hyvin heidän parisuhteessaan haastavasta sairaudesta huolimatta.

Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin tulla esille monenlaisia asioita ja loppujen lopuksi syyllisyyttä pallotellaan puolin jos toisin. Oikeudenkäynnin lomassa käsitellään myös muita asioita ja tapahtumat etenevät jouhevasti. Kirjan juoni on uskottava ja minusta henkilöt vaikuttavat luonnollisilta.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

Osallistun tällä kirjalla naistenviikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.