keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Sara Ochs: Paratiisin pinnan alla

 


Tämä kirja on julkaistu 16.7.24 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Sanna Majuri. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. Tämä on kirjailijan ensimmäinen suomennos. 
*
Hengitä syvään
Sara Ochsin esikoistrillerissä Paratiisin pinnan alla unelma muuttuu painajaiseksi Thaimaan kristallinkirkkaissa vesissä.
Cass johtaa oppilaitaan ensimmäiselle sukellukselle upealla Koh Sangin rannikolla Thaimaassa. Cass on ohjannut monta vastaavaa sukellusta aiemminkin, mutta tällä kertaa asiat karkaavat nopeasti käsistä.
Kun Cass pääsee takaisin rantaan, yksi hänen oppilaistaan on kuollut ja toinen vakavasti loukkaantunut. Cass tietää, että hänen idyllinen elämänsä tropiikissa saattaa pian olla ohi. Joku tietää Cassin piilotteleman salaisuuden, ja Thaimaan kuvankauniissa maisemissa sukeltaessa voi helposti sattua onnettomuuksia. Etenkin, koska joku vaikuttaa varmistavan yksi murha kerrallaan, etteivät reppureissaajat koskaan lähde paratiisista. Ja Cassilla on tunne, että hän saattaa olla seuraava uhri.
Sara Ochsin maailmalla suureen suosioon noussut esikoistrilleri Paratiisin pinnan alla kertoo Thaimaassa asuvasta sukelluksenopettajasta, jonka menneisyys vyöryy päälle hyökyaallon lailla.
*
New Yorkissa syntynyt ja kasvanut Sara Ochs asuu nykyään Ruotsissa ja jakaa perheensä kanssa ajan kahden maan välillä. Paratiisin pinnan alla on hänen esikoisteoksensa. Kirjailijanuransa ohella Ochs työskentelee oikeustieteen professorina ja opettaa kansainvälistä lakia.
*
Thaimaan rannikolla sattuu ja tapahtuu. Sormus löytyy ruumiin läheltä ja miten se liittyy kuolemiin. Ystävyksillä ei ole ollut kaikki kunnossa ja loppua kohden tapahtuvat kuroutuvat. 

En kyllä päässyt tämän kirjan imuun lainkaan ja kuuntelu tuntui pitkäpiimäiseltä. Suosittelen kirjaa kuitenkin trillereiden ystäville. Annan tälle kirjalle 2 tähteä. 

Heinäkuun luetut


Heinäkuu oli kirjojen suhteen melkoinen superkuukausi, kun silloin luin yhteensä 51 kirjaa!! Kaikki kuunneltuina äänikirjoina. Iso osa kirjoista oli aivan kunnon mittaisia kirjoja. 

Heinäkuussa luin paljon hyviä kirjoja. Viisi- tähden kirjoja olivat seuraavat_

Lisäksi seuraavat kirjat saivat 4,5 tähteä

Loput kuukauden kirjat seuraavasti:

Tuija Lehtinen: Kaunotar ja kulkuri


Tämä kirja on julkaistu äänikirjana tänä vuonna, mutta kirjoitettu jo aiemmin. Äänikirjan kustantaja on Saga Egmont ja sen pituus on noin 3 tuntia. Lukijana toimii Netta Herranen. Lehtisen kirjat tästä linkistä. 
*
Löytyykö rakkaus Reinjoen varrelta?
Kun Harriet lähtee autolla Sveitsiin hakemaan siskoaan takaisin Suomeen, nuorelle naiselle alkaa sattua ja tapahtua. Pieneksi irtiotoksi opiskelijaelämästä ja kesätöistä kaavailtu reissu lähtee jännittäville urille jo menomatkalla, kun seuraan lyöttäytyy laivassa mielenkiintoista porukkaa. Sveitsiin pääseminen ei olekaan niin helppoa kuin Harriet on ajatellut, ja ajatukset palaavat matkan aikana tuon tuosta myös vaakalaudalla kiikkuvaan seurustelusuhteeseen.
Harriet tempaisee ennen viimeisen opiskeluvuoden alkua ja matkustaa Sveitsiin. Ikimuistoinen matka jää kirjoihin romantiikan- ja yllätystentäyteisenä.
Tuija Lehtinen (s. 1954) on rakastettu kirjailija, joka on tunnettu erityisesti nuortenkirjoistaan. Uransa alkuvuosina hän kirjoitti myös Kolmiokirjan romanttisia lukemistoja.
*
Kiva kirja matkasta pitkin Eurooppaa. Harrietille sattuu ja tapahtuu... Kiva kirja, suosittelen! Annan tälle kirjalle 4 tähteä. 

 

tiistai 30. heinäkuuta 2024

Johanna Salo: Oikeat toisilleen



Tämä kirja on ilmestynyt tänä keväänä ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on 5 tuntia ja sen lukee Heidi Ajanto. Salon kirjat tästä linkistä
*
Kukka työskentelee puheterapeuttina sairaalassa ja viihtyy yksin. Hän ei kaipaa miestä rinnalleen sen jälkeen, kun lyhyt romanssi Tuukan kanssa on kuivahtanut kokoon. Töissä hän kuitenkin mielellään toimii amorina. Osaston komea lääkäri Jouko tuntuu herättävän kaikkien muiden naisten tunteet, ja Kukka on päättänyt auttaa erityisen ihastunutta hoitaja Niinaa päätymään yhteen Joukon kanssa.
Kun Tuukan pikkuveli päätyy Kukan potilaaksi, alkaa kuitenkin väärinkäsitysten ja suhdesolmujen vyyhti, joka ei millään ota selvitäkseen. Voiko rakkaudelle sydämensä sulkenut Kukka antautua vielä uuden mahdollisuuden vietäväksi?
Johanna Salo on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut ihania romanttisia tarinoita.
*
Kukka ystävystyy Joukon kanssa ja tällä onkin syvemmät suunnitelmat. Kukan ex Tuukka häärii taustalla. Kun Kukan ja Joukon suhde edistyy, eivät muut hoitajat olekaan niin innoissaan. 
Tosi kiva kirja, suosittelen! Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

Ann Cleeves: Valoisat illat


Tämä kirja on vuodelta 2008 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 13 tuntia. Tämä on toinen osa Shetlannin-saarille sijoittuvasa sarjassa. Cleevesin kirjat tästä linkistä
*
Taiteilija Bella Sinclairin näyttelyn avajaisia seuraavana aamuna mies löytyy kuolleena, klovnin naamio kasvoillaan. Shetlanndinsaarilla eletään keskikesää - yöttömien öiden aikaa, jolloin aurinko ei laske ja linnut laulavat myös yöllä. Kuulaassa yössä kulkee myös murhaaja, jota komisario Jimmy Perez jäljittää.
Valoisat illat on palkitun kirjailijan Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan toinen osa.
*
Tykkään kovasti tästä sarjasta ja tämäkin kirja on mitä mainioin. Perezillä ja Franilla on orastava suhde ja sekin vaikuttaa tutkittaviin juttuihin. Maisemia on mukavaa kuvitella ja katsoa paikkoja kartasta. Suosittelen kyllä lämpimästi. Tämä on paljon parempi sarja, kuin Cleevesin muut sarjat. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

 

maanantai 29. heinäkuuta 2024

Mari Jungstedt: Kevään kalpeudessa

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2011 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 8 tuntia. Tämä on 6. osa gotlantilaista sarjaa. Kirjailijan kirjat tästä linkistä
*
Viktor Algård järjestää Visbyn uudessa kongressitalossa yli viidensadan vieraan juhlat. Juhlien isännälle kekkerit jäävät viimeisiksi, sillä seuraavana aamuna hänet löydetään juhlapaikalta murhattuna.
Murhatutkimuksia johtava komisario Knutas löytää motiivin, joka kietoutuu erään teinipojan vakavaan pahoinpitelyyn. Tutkimusten edetessä hän joutuu vaikean ongelman eteen niin teini-ikäisten lasten vanhempana kuin Visbyn poliisin rikoskomisarionakin.
Tv-toimittaja Johan Berg puolestaan seuraa omia johtolankojaan. Liian myöhään hän huomaa läheistensä olevan hengenvaarassa.
Mari Jungstedt (s. 1962) on ruotsalainen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka dekkareita ovat myös Suomessa kiittäneet niin lukijat kuin kriitikot.
*
Karinilla on jokin salaisuus ja Knutas yrittää sitä selvittää. Samoin Knutaksen pojalla on jokin huonosti ja viha kohdistuu isään. Gotlantilainen mies kuolee ja poliisilla riittää työtä. Myös Johanilla ja Emmalla sattuu ja tapahtuu...

Tämä on hyvä kirja ja sarja. Tykkään kovasti. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Johanna Salo: Väärä morsian


Tämä kirja on julkaistu äänikirjana tänä kesänä ja sen kustantaja on Saga. Äänikirjan pituus on noin 5 tuntia. Johanna Salon kirjat tästä linkistä. 
*
Satu on vastavalmistunut muotisuunnittelija, jonka opinnäytetyö – oma pieni mallisto ja muotinäytös – on ollut suuri menestys. Kiitos onnistumisensa Satu on saanut unelmien työtarjouksen kotimaiselta muotitalolta, jonka ilmettä hänen on määrä uudistaa ja raikastaa.
Kaikki on siis periaatteessa täydellistä – ja siltikin Sadun onnessa on särö. Poikaystävä Kimmo, autonasentaja, ei voisi olla vähempää kiinnostunut muodista ja estetiikasta. Muutenkin Sadusta tuntuu, että he ovat ajautumassa erilleen. Ajatteleeko Kimmo Sadun olevan täysi tyhjäpää? Kun Sadun työpaikkaan astuu lahjakas graafikko Severi, jolla on Sadulle suuri pyyntö, Sadun koko elämä mullistuu hetkessä...
Johanna Salo on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut ihania romanttisia tarinoita.
*
Tosi kiva kirja muotisuunnittelijasta, jonka miesystävä ei osaa arvostaa tämän työtä. Satu ihastuu asiakkaasee, joka onkin kihloissa ja menossa naimisiin... Suosittelen kevyen kirjallisuuden ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

#chapterchallenge

 Instasta taasen löysin tämän haasteen!


Short or long chapters?

-Pidemmät on kivampia, kun ei juttu poukkoile silloin niin paljoa.


Chapters with names or numbers?

-Nimet, ne kertovat jotain mitä tulee tapahtumaan, tai ilmaisevat ajankohdan


Multiple or single pov?

-Pari kolme näkökulmaa on ok, mutta ei missään nimessä enempää. Helpompi seurata, kun on vähemmän. 


Stop in the middle or at the end of the chapter?

-Ei ole väliä, voin jatkaa hyvin keskeltäkin. 


Do you check the length of each chapter before reading?

-En todellakaan. Luvut on mitä on...


Bookmark, jacket or dog ear?

-Kun luin painettuja kirjoja, minulla oli hieno ulkomailta ostettu kirjanmerkki. En voi sietää koirankorvia.


Latest you have ever stayed up reading?

-Joskus olen valvonut aamuun saakka kun ollut niin mielenkiintoinen ja jännittävä kirja!


Has “one more chapter” turned into finishing the book?

-Joo, niinkin on voinut tapahtua!


Tervetuloa muutkin mukaan haasteeseen! 



Kuukaudet


 

Instassa oli tämä haaste, ja osallistun siihen nyt. Eli kuukaudet parhaimmuus järjestyksessä:

Kesäkuu            Kesä on kukkeimmillaan ja ei ole vielä liian kuuma

Toukokuu         Kesä on tulossa ja luonto vihertää ja alkaa kukkimaan

Heinäkuu            Lämmintä ja valoa riittää

ELokuu             Valoa vileä riittää ja niitä ihania pimeitä ja lämpimiä iltoja

Syyskuu            Vielä on hyviä ilmoja ja kesän tuntua ilmassa

Huhtikuu            Lupauksia kesästä riittää ja päivät pitenevät

Lokakuu            Illat lyhenevät ja kellon kääntäminen on erityisen musertavaa

Maaliskuu        Onneksi alkaa vähän jo aurinko paistamaan

Helmikuu        Toivottavasti talvella on edes lunta, että ei olisi niin pimeää

Tammikuu        Kylmyys on myrkkyä ja pimeys

Joulukuu          Pimeys ja kylmyys, yh

Marraskuu        Pimeyttä pahempi on vain loska...


sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Cilla & Rolf Börjlind: Nousuvesi

 

Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2013 ja sen kustantaja on S&S. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 15 tuntia. Tämä aloittaa ruotsalaisen dekkari-sarjan. Kirjailijan blogatut kirjat tästä linkistä. Olen lukenut tämän sarjan aiemmin ja nyt kuuntelen tämän äänikirjana. 
*
Olivia Rönning, Poliisikorkeakoulun opiskelija, kirjoittaa oppilastyötä selvittämättömäksi jääneestä tapauksesta yli kahdenkymmenen vuoden takaa.
Rikos on vastenmielinen: raskaana olevan naisen sadistinen murha vuonna 1987 Ruotsin länsirannikolla. Teolla oli silminnäkijä, nuori poika, jonka mukaan tekijöitä oli kolme. Tapausta tutki Tom Stilton, jonka työ oli pelkkää vastamäkeä: uhrin henkilöllisyys jäi tunnista matta, motiivi löytymättä ja murhamiehet jäljittämättä.
Tutkinta lakkautettiin. Noheva Rönning kaivelee sinnikkäästi vanhoja tietolähteitä. Työläimmäksi osoittautuu vanhan tutkinnanjohtajan jäljittäminen; Tom Stilton on maan nielemä. Se ei tarkoita, etteikö historian pohjamudista nousisi pintaan yhtä jos toista yllättävää... Nousuvesi sukeltaa maailmaan, jossa on tilaa upporikkaille, kodittomille ja prostituoiduille. Se on Olivia Rönningistä ja Tom Stiltonista kertovan jännityssarjan ensimmäinen osa.
Jokaiselle pohjoismaisen jännityskirjallisuuden ystävälle kirja on ehdoton tapaus.
*
Olivia on vielä poliisikoulussa ja alkaa tutkimaan tapausta, jota Tom Stilton on tutkinut Olivian isän kanssa aiemmin. Tom on päätynyt kodittomaksi ja tämä ei haluaisi auttaa Oliviaa... Kirjassa sukelletaan kodittomien maailmaan ja kerrotaan siitä totuudenmukaisesti.

Tämä on kyllä hyvä kirja ja suosittelen sitä kaikille dekkareiden ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä. 

Outi Pakkanen: Kissa kuussa

 

Tämä kirja on ilmestynyt vuonna 1990 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 8 tuntia. Pakkasen kirjoittamat kirjat tästä linkistä
*
Kohtalokkaat juhannusjuhlat nostavat menneen pintaan.
Putiikinpitäjä Marja Leimo-Nikala on kutsunut kesämökilleen sukulaisia, ystäviä ja liiketuttavia juhannuksen viettoon. Aatto alkaa lupaavasti: luonto on kukkeimmillaan, kuohuviini sopivan viileää ja emännän ruoanlaittotaito herättää vilpitöntä ihastusta.
Kun kuohuviiniä kuluu ja vaalealle taivaalle nousee kellanpunainen kuu, alkaa hilpeys vaihtua teräviksi sanoiksi ja tunteenpurkauksiksi. Menneisyydestä nousee kätkettyjä saloja eikä vastapäisen huvilan salaperäinen asukas ole Marjalle mikään miellyttävä yllätys.
Aamulla tunnelma vasta hyytyykin: yksi juhlavieraista on kuollut ja kaikki muut ovat kuulusteltavina murhasta.
*
Annan Laine on taasen mukana, kun yksi kuolee juhannuksen vietossa. Myös Antti on mukana ja tutkii murhaa. Pian toinenkin kuolee. Kiva kesäinen kirja. Suosittelen pehmeämmän jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 

lauantai 27. heinäkuuta 2024

Johanna Salo: Rakkautesi arvoinen


Tämä kirja on ilmestynyt äänikirjana kesäkuussa ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on vajaat 5 tuntia ja sen lukee Netta Herranen. Salon luetut kirjat tästä linkistä
*
Voiko rakkaus poistaa syyllisyyden taakan?
Silva oli aina ollut Nellin elämässä. Paras ystävä ja uskottu, kaikkein rakkain ihminen, rakkaampi kuin kummankaan vaihtuvat miehet. Ja kun Silva oli tullut raskaaksi ja saanut yksin Iida-tytön, Nellistä tuli tietenkin lapsen kummitäti.
Nyt Silva on kuitenkin poissa, ja pieni Iida pahasti loukkaantunut. Ja se on Nellin syy. Niin Nelli ainakin itse uskoo, sillä hänhän sitä autoa oli ajanut... Nelliä painaa niin valtava suru ja syyllisyys, että polkua eteenpäin on mahdotonta nähdä, ja ennen onnettomuutta orastanut uusi suhdekin kuihtuu murheen alle. Onneksi on kuitenkin olemassa hellä lääkäri Pasi, johon Nelli tutustuu ottaessaan vastuuta Iidan sairaalahoidosta. Hänen seurassaan Nellin tuska hetkeksi hellittää, mutta uskaltaako Nelli sallia itselleen uuden alun?
Johanna Salo on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut ihania romanttisia tarinoita.
*
Nelli herää sairaalassa ja hänen parasa ystävänsä on kuollut. Tämän tytär on teho-osastolla ja orpona. Nellin uusi suhde rakoilee, kun hän rypee säälissä. Lohduttamaan tulee komea lääkäri, jolla tuntuu olevan jotain ongelmia. Voiko tämäkään suhde edetä lainkaan. 

Kiva ja kevyt kirja, vaikka teema onkin raskas. Suosittelen kaikille romantiikan ystäville! Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

 

Denise Rudberg: Toinen toista pahempi

 


Tämä kirja on julkaistu suomeksi vuonna 2016 ja sen kustantaja on Into. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 9 tuntia. Tämä on toinen osa ruotsalista sarjaa. Rudbergin blogatut kirjat tästä linkistä.
*
"Yksi parhaista ruotsalaisista dekkareista, joita olen tänä vuonna lukenut."
- Feministbiblioteket
Rikkailla on varaa salata rikoksensa...
Tukholma on käpertynyt joulun välipäivien rauhaan, kun vaikutusvaltaisen sijoitusyhtiön osakas hakataan henkihieveriin. Oliko tekijän aikomuksena tappaa?
Keskusrikospoliisin uusi tutkintayksikkö ryhtyy selvittämään salaperäisen yhtiön tarkkaan vaiettuja kuvioita. 55-vuotias teräväpäinen syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff, parkkiintunut rikostutkija Torsten Ehn ja nuori konstaapeli Augustin Madrid pääsevät jyvälle, miten kylmäävällä tavalla yhtiössä kohdellaan naisia. Samaan aikaan kun uudenvuoden raketit jo räjähtelevät taivaalla, paljastuu mihin julmuus ja vallanhimo voivat pahimmillaan johtaa.
Denise Rudbergin Marianne Jidhoff -dekkareissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa, samppanja virtaa ja jokaisella on jotain salattavaa. Toinen toista pahempi on sarjan toinen osa.
*
Tunnettu mies pahoinpidellään ja tältä paljastuu erikoiset perhejärjestelyt. Marianne tapaa miehen, joka harmiksi on naimisissa. Torsten opettelee elämään teini-ikäisen kanssa, jolla tuntuu olevan omat kotiintuloajat. Mukana myös tyylikkäästi pukeutuva Austin, joka suree ja joutuu jopa itkemään. Kiva porukka on taasen koossa!

Suosittelen tätä kirjaa vähän pehmeämpien dekkareiden ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 


perjantai 26. heinäkuuta 2024

Nicholas Binge: Nousu

 

Tämä kirja on ilmestynyt 25.7.24 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirjan pituus on 13 tuntia ja sen lukee Toni Kamula. Tämän piti ilmestyä jo viime vuonna, mutta se ilmestyikin vasta nyt. Kirja on luokiteltu kauhuksi, mutta minusta lähinnä scifiä...
*
Nicholas Bingen kauhutrilleri Nousu vie kohtalokkaalle retkelle mystisen, keskeltä valtamerta nousseen vuoren huipulle.
Valtava, lumen peittämä vuori on ilmestynyt tyhjästä keskelle Tyyntä valtamerta. Kukaan ei löydä vuoren olemassaololle selitystä, joten salaperäinen järjestö palkkaa fyysikko Harold Tunmoren selvittämään vuoren mysteerin.
Harold tiimeineen ei pysty kuvittelemaankaan, mitä kaikkea he kohtaavat vuoren huippua kohti kiivetessään. Mitä korkeammalle tiimi kapuaa, sitä vähemmän asiat vaikuttavat luonnollisilta. Aika kulkee epätavallisesti, minuutit muuttuvat tunneiksi ja tunnit päiviksi. Tiimin jäsenet alkavat menettää muistonsa ja vainoharhaisuus leviää heidän joukossaan.
Vaaroista huolimatta ryhmä kokee kummallista paloa saavuttaa vuoren huippu. Sitä kohti edetessään Harold joutuu kuitenkin pohtimaan, odottaako perillä ihmiskunnan mahtavin tieteellinen löytö vai hänen oma tuhonsa? Nicholas Bingen Nousu kaappaa mukaansa kauhistuttavalle matkalle kohti salaperäisen vuoren huippua ja iskee tajuntaan kuin hakku jäiseen kiviseinämään.
Nicholas Binge on Singaporessa syntynyt kirjailija, joka on sittemmin asunut Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Hongkongissa. Binge kirjoittaa spekulatiivista fiktiota, ja hänen esikoisteoksensa Professor Everywhere oli Proverse-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana Hongkongissa. Suomeksi häneltä julkaistaan ensimmäisenä romaani Nousu elokuussa 2023.
Binge rakastaa kaikkea outoa, rajoja rikkovaa ja sellaista, mikä saa hänet itkemään. Tällä hetkellä Binge asuu Edinburghissa perheensä kanssa ja työskentelee kirjoittamisen ohella englannin kielen opettajana.
*
Olen odottanut tätä kirjaa pitkään, mutta se oli pettymys. Ehkä scifin ystäville voisin suositella. Annan tälle kirjalle 2 tähteä. 

#Bookpicknicchallenge



Missä?

Mökillä, sohvalla

Milloin?

Illan tullen

Mitä on leivän päällä?

Margariinia ja kinkkua

Mikä keli on?

Kuurosaita, illaksi tyyntyi

Mitä kuulet?

Kaunista musiikkia

Kuka liittyy joukkoon?

Kiva äänikirja

 

Kristina Ohlsson: Varjopaikka

 


Tämä kirja on julkaistu 25.7.24 ja sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on 15,5 tuntia ja sen lukee Aku Laitinen. Kirjailijan muut kirjat tästä linkistä. Tämä on kolmas osa pieneen ruotsalaiseen kylään sijoittuvassa sarjassa. 
*
”Huikean jännittävä tarina.” – Aftonbladet
Strindberg-sarjan kolmannessa dekkarissa vanhat synnit kietoutuvat uusiin rikoksiin leppeissä merimaisemissa.
Kesä on kukkeimmillaan Hovenäsetissä: linnut laulavat, meri välkkyy ja August Strindbergillä on leivontakilpailu järjestettävänään. Idylli kuitenkin murtuu, kun kylä kietoutuu outoon sumuun ja rannan uimahyppytornista löytyy ruumis. Kuka vainaja on, miksi hän kuoli ja miten hän päätyi Hovenäsetiin? Tapauksen jäljet johtavat kesään 1989 ja paikallisen naisen paloittelumurhaan.
Kristina Ohlsson (s. 1979) on Pohjoismaiden suosituimpia jännityskirjailijoita. Strindberg-sarjan aiemmat osat Myrskynvartija (2022) ja Jäänmurtaja (2023) ovat löytäneet innokkaan yleisön myös Suomesta. Sarja sijoittuu Ruotsin länsirannikolle Hovenäsetin kylään, joka on yksi Ohlssonin lempipaikoista.
*
”Ohlssonin loistava ja jännittävä Varjopaikka hurmaa.” – Adresseavisen
”Ohlsson maalaa maisemansa taidokkaasti.” – BTJ
”Jännittävä ja mutkikas juoni, jonka parissa viisisataa sivua kiitää ohi.” – Göteborgs-Posten
*
Kiva sijaiti pienessä kylässä pelastaa tämän kirjan. Muuten olisi kyllä voinut tiivistää, kun turhan pitkäksi venytetty tämä kirja. Kyläss tuntuu sattuvan ja taasen kuollut ihminen löytyy uimarannalta. Pian kuolema osoittautuu surmaksi. Syyllistä etsii koko kylä. Päähenkilöt ovat kivoja kyllä. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä. 

torstai 25. heinäkuuta 2024

Juuri nyt -haastetägi



Luen...

Aktiivisesti luen nyt seuraavia:
Uutuus: Ohlsson: Varjopaikka

Ja passiivisessa limbossa ovat seuraavat kesken olevat:
Waltari: Sinuhe egyptiläinen/ klassikkohaasteeseen

Katselen...

Jaa-a, enpä juuri nyt ole katselemassa mitään...

Kuuntelen...

Musiikkia:
Battle bestia yms

Haluan/kaipaan...

Kivuttomia päiviä

Peter James: Kuolema sanelee ehdot

 



Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 11,5 tuntia. Tämä kirja on osa brittilästä dekkarisarjaa. Jamesin kirja tästä linkistä
*
Vanhempien pahin painajainen
Roy Gracen uran vaikein rikostapaus.
Brightonin Amex-stadion on ääriään myöten täynnä. Alkamassa on kaikkien aikojen jalkapallo-ottelu. Stadionin turvallisuuspäällikön mieliala olisi paljon juhlavampi ilman vähän ennen ottelua tullutta pommiuhkausta. Uhkaajan mukaan suuri määrä ihmisiä kuolee, jollei hänelle makseta hänen vaatimaansa summaa.
Hetki sen jälkeen, kun Kipp Brown ja hänen teini-ikäinen poikansa Mungo saapuvat stadionille, Mungo katoaa. Vähän sen jälkeen Kipp saa tekstiviestillä lunnasvaatimuksen ja varoituksen olla kääntymättä poliisin puoleen, jos vanhemmat haluavat nähdä vielä poikansa.
Ovatko tapaukset yhteydessä toisiinsa, vai onko lunnasvaatimuksissa kyse vain painajaismaisesta yhteensattumasta? Alkaa suurimittainen huippusalainen ihmisjahti, kun poliisivoimat etsivät kuumeisesti poikaa ja tämän kidnappaajia.
Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema sanelee ehdot on vangitsevan sarjan 14., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.
Peter James on yksi maailman suosituimmista rikoskirjailijoista. Hän toimii läheisessä yhteistyössä Sussexin poliisin kanssa,
*
Jalkapallo-ottelussa on pommi. Roy vaarantaa kaiken pelstaakseen yleisön. Pian nuori poika kaapataan ja lunnaita vaaditaan. Toisaalta Roy totuutteleen arkeen 10-vuotiaan poikansa kanssa. Sandy on kuollut ja Bruno jäin hänelle hoidettavaksi. Poliisella on myös muuta hommaa ja tilanteita on monia.

Tämä on tosi hyvä sarja ja hyvin kestää toisen lukukerran. Myös tämä kirja on tosi hyvä ja suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Tuire Malmstedt: Pimeä jää


Tämä kirja on julkaistu vuonna 2018 ja sen kustantaja on Myllylahti. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on vajaat 12 tuntia. Tämä kirja aloittaa sarjan. Muut kirjailijan teokset tästä linkistä

*

Kirja palkittiin Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla! Isa Karos -sarjan huikeassa avausosassa mökkirannasta löytyy tyttölapsen ruumis. Murhatutkinta sysää ylikonstaapeli Isa Karoksen matkalle ihmismielen syvyyksiin – omaansa ja murhaajan. Unien kuvissa pimeä jää. Kun kaikki on mennyt, pimeä jää. Pimeä jää on Saimaan sydämeen Savonlinnaan ja uinuvaan kalastajakylään, Oraviin sijoittuva psykologinen trilleri. Poliisikaksikko Isa Karos ja Niiles Aarnikoski joutuu uransa vaikeimman tapauksen eteen selvittäessään 9-vuotiaan Sofia Sihvosen murhaa. Miksi lapsi on sullottu katiskaan? Entä mistä kertoo tytön kaulaan aseteltu puukoru? Kysymyksistä vaikein vaanii Isaa öisin: miksi joku murhaa lapsen? Isan ja Niileksen eteen tulee umpikuja toisensa jälkeen, niin murhatutkinnassa kuin siviilielämässä, ja kaikki sekoittuu vyyhdeksi, josta on vaikea erottaa, kehen voi luottaa ja kenen puolesta pitäisi pelätä. Tai ketä pitäisi pelätä. Tuire Malmstedt (s. 1974) on kirjailija, joka toimii kieltenopettajana, ja on aiemmin työskennellyt kääntäjänä ja teknisenä kirjoittajana. 

*

En päässyt tämän kirjan makuun lainkaan ja lukeminen oli vähän pakkopullaa. Kirjassa käydään myös menneisyydessä, ja ne kohdat vaatisivat erityistä keskittymistä, jota minulla ei nyt ollut. Annan tälle kirjalle 3 tähteä

keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Mari Jungstedt: Aamun hämärissä


Naistenviikko.
Tämä kirja on julkaistu vuonna 2010 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on vajaat 12 tuntia. Tämä on 5. osa gotlantilaista sarjaa. Jungstedtin blogatut kirjat tästä linkistä
*
Gotlantiin sijoittuva suosittu dekkarisarja jatkuu
Gotlantilainen rakennusfirman omistaja ja tunnollinen perheenisä on lähtenyt aikaiselle aamulenkille Fårön saaren leirintäalueella. Vähän myöhemmin hänet löydetään rauhalliselta hiekkarannalta kuolleena. Miestä on ammuttu kylmäverisesti päähän.
Kun poliisi alkaa selvittää käsittämätöntä ja raakaa murhaa, Karin Jacobsson saa elämänsä tilaisuuden: hän pääsee johtamaan ensimmäistä isoa juttuaan, sillä komisario Anders Knutas on lomalla. Myös toimittaja Johan Berg etsii sinnikkäästi totuutta, samalla kun yrittää voittaa takaisin elämänsä rakkauden, Emma Winarven.
*
Knutas on loamalla Tanskassa perheensä kanssa, ku Gotlannissa tapahtuu surmateko. Hän päättää palata kotiin auttamaan tutkinnassa. Johanin ja Emman suhde on karilla edellisen kirjan tapahtumien tähden ja Johan haksahtuu työkaveriin ja ongelmat lisääntyy. Poliisella on kiire tutkia rikosta ja saarella sattuu ja tapahtuu, pian myös Knutas on vaarassa. 

Tämä on tosi hyvä sarja ja hyvin kestää uuden lukemisenkin. Suosittelen tätäkin kirjaa lämpimästi kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

 

Denise Rudberg: Yksi tappava syrjähyppy

 


Naistenviikko.
Tämä kirja on julkaistu vuonna 2015 ja sen kustantaja on on Into. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 13 tuntia. Tämä kirja aloittaa ruotsalaisen sarjan. Kirjailijan blogatut kirjat tästä linkistä
*
”Henkilöhahmoihin on vaikea olla rakastumatta.” - Tidningen Kulturen
Riehuuko Tukholman yläluokassa murhaaja? Rikas liikemies kuolee kotinsa edustalla. Mikä rooli on salaperäisellä kerholla, jonka jäsenet maksavat fantasioidensa toteuttamisesta pitkän pennin?
Marianne Jidhoff on 55-vuotias teräväpäinen syyttäjänsihteeri, joka palaa töihin pitkältä virkavapaalta. Parkkiintuneen rikostutkijan Torsten Ehnin ja nuoren konstaapelin Augustin Madridin kanssa hän alkaa selvittää hienostopiirien kätkettyä kääntöpuolta.
Denise Rudbergin Marianne Jidhoff -dekkareissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa, samppanja virtaa ja jokaisella on jotain salattavaa. Yksi tappava syrjähyppy on sarjan ensimmäinen osa..
*
Tykkään tosi paljon tästä sarjasta ja luen sitä nyt uudestaan. Tässä kirjassa tutustutaan päähenkilöihin ja heihin ei voi olla ihastumatta. Marianne, Torsten ja Augustin ihastuttavat kyllä ja heitä on mukavaa seurata tulevissakin kirjoissa, jotka ovat lukulistallani. Suosittelen kyllä lämpimästi. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

tiistai 23. heinäkuuta 2024

Outi Pakkanen: Katso naamion taa

 


Naistenviikko.
Tämä kirja on julkaistu vuonna 1987 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan kuuntelin Celiassa ja sen pituus on noin 8 tuntia. Outi Pakkasen kirjat tästä linkistä
*
XLeila Antelan elämä on järjestyksessä, sen takaavat upea koti Eirassa, lukuisat luottokortit ja ennen kaikkea turvallinen aviomies. Kunnes kaikki muuttuu.
Keskellä jouluruuhkaa Leila Antela näkee miehen kasvot menneisyydestä. Kun sama mies näyttäytyy Anteloita vastapäätä olevassa huoneistossa, alkaa Leilan hyvin suunniteltu tulevaisuus huojua.
Joulua vietetään entiseen tapaan ja joulupukin on määrä saapua tasan kuusi niin kuin aina ennenkin. Mutta ovikello soikin jo aikaisemmin ja ennen puoltayötä on talossa käynyt jo kaksi joulupukkia – ja poliisi.
*
Jouluinen tarina, jossa outo joulupukki tappaa perheen isän. Kaikki ei ole kunnossa kuitenkaan perheessä. Myös Annan Laine on tässäkin sivuosassa mukana. En niin välittänyt tästä kirjasta. Annan sille 3,5 tähteä.