torstai 28. maaliskuuta 2024

Jyrki Erra: Orjantappurakruunajaiset

 

Tämä kirja on julkaistu 18.1.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Tämä on Erran neljäs jännityskirja, jotka sijoittuvat taidemaailmaan. Aikaisemmin luin kirjan Kaunasin sivut. Vuonna 2020 ilmestyi kirja Lyijynvalkoinen. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. 
*
Kiehtova mysteeritrilleri paljastaa taideteoksen kätkemät salaisuudet siveltimenveto kerrallaan.

Suomalainen taidemaalari Axel Wallas saa vihjeen kadonneesta Caravaggion maalauksesta. Voisiko mestarin 1500-luvulta saakka pimennossa ollut teos löytyä Roomasta aikalaisen päiväkirjamerkintöjen avulla? Pian etsiminen muuttuu vaaralliseksi, sillä arvomaalauksesta ovat kiinnostuneet myös Italian vaarallisimmat mahtisuvut.

Palkitun kirjailijan vetävä jännäri vie valtataisteluiden ja taidemaailman pimeään ytimeen. Lopulta tärkein kysymys kiertyy Kristus-aiheiseen maalaukseen itseensä: mikä on lunastuksen hinta, kuinka paljosta täytyy luopua, että taideteos saadaan pelastettua päivänvaloon?
*
Jyrki Erra (s. 9.11.1950 Helsingissä) on arkkitehti, joka on toiminut työuransa julkisten rakennusten suunnittelutehtävissä. Hänellä on myös oma arkkitehtitoimisto yhdessä puolisonsa kanssa. Jyrki Erralla on kaksi aikuista lasta, ja hän asuu Helsingissä.
*
Axel on taasn seikkailussa, kun hän päättää kähteä etsimään kadonneeksi luultua maalausta. Puoliso on muuttanut erilleen edellisten seikkailujen jälkeen ja nyt ei ole mihinkään kiire. Axel joutuu useasti vaaraan, kun jotku eivät tykkään taulun etsimisestä. Mukavaa seikkailua ympäri Italiaa! 

Erralla on sana hallussa ja tätä kirjaa on mukavaa kuunnella. Kirjassa sattuu ja tapahtuu ja jännitystä riittää loppuun saakka. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan kirjalle 4+ tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.