lauantai 2. maaliskuuta 2024

Anna Breithiltz Monsén: Kuolema linnassa

 

Tämä kirja o julkaistu 28.2.24 ja sen kustantaja on Miverva. Äänikirja pituus on 15 tuntia ja sen lukee Tuija Kosonen. Aikaisemmin luin Monsenin kirjan Salaisuuksien ranta. 
*
Vetävä feelgood-dekkari, jossa on sekä lämpöä että synkkiä pohjasävyjä

Kissahotellin pitäjäksi Skooneen siirtynyt entinen poliisi Lina Lantz haluaisi viettää rauhallista joulua isoisänsä ja kissojensa kanssa. Rauha kuitenkin rikkoutuu, kun Sindstaholminlinnan pihalla lojuvasta mustasta roskasäkistä löytyy tuntemattoman ihmisen jäänteet.

Samaan aikaan lapsenlapset ilmoittavat linnan 80-vuotiaan omistajan Tyra Syderhielmin kadonneen. Linan isoisä, eläkkeellä oleva poliisi Eskil, on vakuuttunut, että hänen ystävänsä Tyra on vaarassa. Vasten tahtoaan Lina joutuu sekaantumaan uuteen murhatapaukseen. Murha linnassa on itsenäinen jatko-osa Anna Beitholtz Monsénin debyyttikirjalle Salaisuuksien ranta, joka on dekkarisarjan ensimmäinen osa. Sarja kertoo entisestä poliisista ja henkivartijasta Lina Lantzista, hänen omapäisestä isoisästään ja värikkäästä paikallispoliisista, Maddesta.

Anna Breitholtz Monsén on ruotsalainen kirjailija ja markkinointialan ammattilainen, joka on aiemmin työskennellyt lehtitaloissa ja IT-alan yrityksissä. Hän muutti Tukholman keskustasta Skoonen rannikolle toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa dekkarikirjailijan urasta. Breitholtz Monsén haluaa kirjoittaa omaperäisiä dekkareita, joissa tummien sävyjen lisäksi on myös huumoria ja persoonallisia henkilöhahmoja, jotka eivät kulje tavanomaisia polkuja.
*
En päässyt tämän kirjan imuun ja kuuntelu oli pakkopullaa... Annan kirjalle 2 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Saapa nähä mitä mää sitten tykkään! Tykkäsin sarjan ekasta osasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit. Toivottavasti viihdyt tämän parissa!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.