maanantai 8. helmikuuta 2021

Jyrki Erra: Kaunasin sivut

 

Jyrki Erra: Kaunasin sivut, 2021. Äänikirjan lukija Anssi Niemi ja sen pituus on yli 17,5 tuntia. Edellisen osan, Lyijyvalkoinen, kuuntelin varaa vuosi sitten.

Tahdoin tai en, arvelin olevani merkitty mies. Hankkeen lopettaminen ei olisi enää minun asiani. Olin joutunut aivan liian suuren pelin nappulaksi. Pitkään uinuneet voimat olivat lähteneet liikkeelle. Vatikaanin arkistoissa nuoren suomalaistutkijan käsiin joutuu tarkoin varjeltu keskiaikainen käsikirjoitus, jonka vuoksi moni on valmis vaikka tappamaan. Johan vedetään tahtomattaan mukaan vaarojen ja petosten verkkoon, katolisen kirkon varjelemiin salaisuuksiin ja suurvaltojen valtataisteluun. Löytääkseen Vatikaanin käsikirjoituksesta puuttuvat ratkaisevat sivut hänen on lopulta matkustettava Liettuan Kaunasiin, Pazaislisin luostariin. Matkalla hänen jalanjäljissään seuraa vaarallinen vihollinen. Lue kansainvälisen luokan mysteeritrilleri ja selvitä Kaunasin sivut.

Kirjassa seikkaillaan vuoron perään Vatikaanissa ja Liettuan Kaunasissa. Tässä perehdytään kirjallisuuden historiaan ja sivutaan roomalaiskatolisen kirkon saloja.  Kun suomalainen historan tutkija kuulee Vatikaanin kirjastossa harvinaisesta ja erikoisesta kirjasta, saavat tapahtumat uusia käänteitä. Mikä onkaan tämä teos ja ketkä sitä oikein haluavat käsiinsä.

Ainoa haittapuoli minusta oli se, että kirja oli liian pitkä. (Painetussa kirjassa 544 sivua). Kirja veti aina imuunsa, mutta sitten välillä iski kyllästys. Mutta muuten kyllä mielnkiintoista kuunneltavaa.

Suosittelen kirjaa vähän erilaisen, historiallisen jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.