perjantai 29. maaliskuuta 2024

Jørn Lier Horst: Yömies

 

Tämä kirja on julkaistu 28.3.24 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja sen lukee Jari Nissinen. Tämä kirja on 5. osa suosittua norjalaista Wisting-sarjaa ja vihdoin kaikki vanhat kirjat on nyt saatu suomeksi. Kesällä ilmestyy jälleen uusi osa, nimeltään: Tapaus 1569. 
*
Kaksi ruumista. Ei johtolankoja. Ja murhaaja on vasta päässyt alkuun. Kymmenen miljoonaa myynyt Wisting-sarja ei petä.

Larvik, Norja. Kylmänä ja sumuisena päivänä kaupungin keskusaukiolla kohoaa hirveä näky: naisen pää seipään nokassa. Kukaan ei tunnista nuorta uhria, ja kaupunki on järkytyksen vallassa. 
 
Rikospoliisi William Wisting joutuu kohtaamaan uransa kammottavimman murhan. Koko maan surressa paineet vain kasvavat, kun pian joesta löytyy uusi ruumis.

Tutkimus vie Wistingin asekauppiaiden, huumeiden salakuljettajien ja ihmisten ahdingosta hyötyvien rikollisten raakaan maailmaan. Ja vaikka tapaus vaikuttaa mahdottomalta, alkavat kauheudet pian kiertyä mystisen Yömiehen ympärille.
*
Wistingin vaimo on juuri kuollut ja hän elää tyttärensä kanssa kahdestaan. Ulkomaalaistaustaisia ihmisiä kuolee ja katseet kohdistuvat äärioikeistoon. Ja pian on seikkalu valmis. Wisting ja Line joutuvat molemmat tahoillaan hengenvaraan ja tapahtumia riittää koko kirjan verran. Hyvä kirja. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on tulossa kirjastosta. Muistaakseni tänä vuonna ilmestyy toinenkin suomennos. Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti pääse lukemaan pian. Joo kesällä ilmestyy uusi kirja,

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.